Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес очаква новите болиди да имат сериозни затруднения в Монако

Перес очаква новите болиди да имат сериозни затруднения в Монако

1911
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес има притеснения относно представянето на новите автомобили в определени състезания от календара на F1. Пилотът на Ред Бул вече има фаворит за най-лоша надпревара този сезон. Мексиканецът е на мнението, че новото поколение болиди ще имат огромни затруднения по тясната и спъната писта в Монте Карло, която ще приеме състезанието за Голямата награда на Монако в края на месец май.

Запитан дали има състезание, което очаква с особено нетърпение, Перес отговори по следния начин:

„Със сигурност знам кое състезание не очаквам с нетърпение. Това е Гран при на Монако. Пистата по улиците на Княжеството е тясна и пълна с неравности. Също така видимостта е твърде малка.“

Причина за всички тези притеснения е допълнително ограничената видимост на пилотите с новите болиди. Тя е породена заради 18-инчовите гуми на Пирели и аеродинамичните елементи, които са позиционирани от вътрешната им страна. Допълнителен фактор, който намалява видимостта на пилотите, е подскачането на дългите прави. Не се очаква това да оказва някакво сериозно влияние в Монте Карло, тъй като скоростите на уличното трасе в Княжеството не са толкова високи.

Някои колеги на Перес също коментираха проблемите с видимостта от кокпита на новите болиди. Пилотът на Уилямс Алекс Албон изрази мнението си по време на шейкдауна на новия болид FW44. Според пилота от тайландски произход, пилотите ще имат сериозни затруднения на писти като Баку, Монако и Джеда.

„Мисля, че ще имаме повече затруднения на писти като Монако, Баку или Джеда. Това ще са най-трудните трасета за новото поколение автомобили“, сподели Албон.

„Когато пистите са открити, можете да виждате много по-напред. Новите гуми затрудняват видимостта от кокпита. Състезанията по улични и тесни писти ще са истинско предизвикателство за всички състезатели.“

Албон бе подкрепен от съотборника си Николас Латифи, както и Ландо Норис от тима на Макларън.

Именно заради тези си притеснения Перес изрази своята надежда, че организаторите на Гран При на Монако ще направят известни корекции по трасето, които да подобрят видимостта на най-тясната писта в календара на F1.