Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес се извини на Сутил за катастрофата

Перес се извини на Сутил за катастрофата

38
0
Камуи Кобаяши

Серхио Перес се извини за удара, който предизвика с Адриан Сутил по време на Гран при на Китай. Единствено Камуи Кобаяши взе точка от пилотите на Заубер и Форс Индия, а Пол ди Реста бе разочарован, класирайки се точно извън топ 10.

Камуи Кобаяши (10-и):

– Доволен съм, че днес взех последната точка. Направих наистина добър старт и спечелих позиции. Това бе важно, след като в квалификацията не се класирах толкова напред, колкото се надявах. При опита ми да настигна Адриан [Сутил] попаднахме на друг автомобил и мисля, че пилотът не ме видя. Докоснахме се и тогава се появи дупката в носа. Технически не беше проблем, но на практика много прах и мръсотия влязоха в кокпита. Белият ми овърол беше ужасно изцапан накрая, не че има кой знае какво значение. Направих втория си пит няколко обиколки по-рано от планираното, но всичко беше наред. Трябва обаче да призна, че след изпреварването на Пол [ди Реста] 3 тура преди финала гумите ми бяха свършили.

Серхио Перес (17-и):

– Стартът ми беше наред, но преминаването през първи завой беше ужасно и загубих няколко позиции. Много съжалявам за инцидента с Адриан – съжалявам и за него, и за отбора ми. В този момент от състезанието исках да извлека максимума от гумите си, тъй като Виталий [Петров] ме притискаше и станах доста агресивен. За съжаление изпуснах задницата, когато вече бях от вътрешната страна на Адриан и го ударих. А този уикенд се чувствах толкова удобно в колата.

Адриан Сутил (15-и):

– Нямах никакъв късмет при инцидента с Перес, който ми струва надпреварата. Накрая обаче имахме проблем и с гумите – не изкараха толкова, колкото смятахме и през цялото време се борех с колата. Трябва да разберем защо този път не бяхме толкова конкурентоспособни в състезанието. Квалификацията ни беше значително по-добра.

Пол ди Реста (11-и):

– Бях много близо до това да спечеля точки, но не се случи, а и към края на дистанцията гумите ги нямаше никакви. Фактът, че нямахме серии с много гориво през предишните дни може да е повлиял на представянето ни. В началото аеробалансът не бе наред, но във втория и трети стинт се оправи. Може би стратегия с три бокса щеше да ни пасне по-добре.