Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Седмо място беше постижимо; Бътън с проблеми с гумите

Перес: Седмо място беше постижимо; Бътън с проблеми с гумите

74
0
Серхио Перес

Като разочарование определиха класирането си на грида за Гран при на Абу Даби в екипа на Макларън, след като демонстрираха значително подобрено темпо в свободните тренировки.

Серхио Перес е с девето време в Q3, след като бе пети в Q2. Дженсън Бътън пък не прескочи втория сегмент и остана 13-ти.

Колата беше страхотна днес – заяви мексиканският пилот. – Ако бяхме намерили още няколко стотни, можеше да съм седми. Беше напълно постижимо. Бе важно да остана спокоен след разочароващата последна тренировка. Смятам, че сме направили правилните стъпки по отношение на състезанието, особено имайки предвид как се променят условията на трасето от следобед до вечерта. Реагирахме както трябва. Като цяло този уикенд бележим подобрение с тима и нямам търпение за утре – каза още Перес.

Мексиканецът бе разследван заради това, че не е намалил достатъчно на жълти знамена. Стюардите обаче приеха обясненията за действията му и не наложиха санкция.

Бътън се обади по радиото още в края на квалификацията и заяви, че изобщо не му е ясно как от шести в третата свободна тренировка се оказа 13-ти на стартовата решетка. Той няколко пъти по време на сесията се оплака от липса на сцепление.

Мисля, че имахме проблем да накараме гумите да работят заради по-ниските температури. Пренастроих задното крило в опит да балансирам колата, но не беше достатъчно. Стигнахме границата и с предното крило. Нямаше какво повече да направим с автомобила, тъй като конфигурацията така и така беше с доста ниско аеропритискане в задната част, което се вижда от скоростта ни на правите (англичанинът записа най-висока максимална скорост на първа контрола – 285,4 км/ч, а на speed trap-а бе втори – зад Фелипе Маса – с 318 км/ч – б.р.). Доста е разочароващо, тъй като всичко изглеждаше наистина обещаващо в третата сесия – обясни Бътън.