Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Сейфти карът отново се опита да ми отнеме победата. Не и...

Перес: Сейфти карът отново се опита да ми отнеме победата. Не и този път!

1628
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес спечели прекрасна победа във втория кръг от световния шампионат на Формула 1 Гран при на Саудитска Арабия. Той се радваше искрено на успеха си и заяви, че това е нещо като отплата за миналогодишния пропуск.

„Състезанието стана по-трудно от очакваното. Свършихме си работата през първия стинт, но сейфти карът отново се опита да ми отнеме победата. Не и този път!“, бе коментарът на Перес непосредствено след финала

„Бях на път да спечеля миналата годината, сега най-после успях. Отборът свърши фантастична работа. Работата на целия екип през уикенда бе изключително упорита. Имаме доста механични проблеми, а момчетата се справиха с всичко, така че съм щастлив и за тях. Важното според мен е, че днес разполагахме с най-бързата кола на пистата. Много съм доволен от това“, допълни Перес.

Макс Верстапен финишира втори, след като стартира от 15-то място на грида. По време на състезанието той иска неколкократно от тима си Ред Бул да проверява данните за поведението на колата му, тъй като имаше усещането, че нещо не е наред. В крайна сметка записа най-бързата обиколка.

„Аз бях втори, а разликата спрямо останалите бе такава, че решихме просто да запазим първо и второ място. Беше добро наваксване от моя страна. Накрая записах най-бързата обиколка. За щастие се получи. Не беше лесно да си пробия път в колоната в началото на състезанието. Всъщност бе много трудно – колата се пързаляше. Но след като излязох напред, установих добър ритъм и разбира се, съм много щастлив да съм на подиума“, заяви Верстапен.

И двамата пилоти на Ред Бул внимателно подминаха в коментарите си веднага след финала в Джеда дискусиите от края на състезанието

От тима им зададоха за финалните обиколки целево време. Верстапен не се съобрази с тази инструкция и от екипа пуснаха и Перес да натиска, колкото иска. Серхио изрично ги попита защо първо променят целевото време и след това защо е нужна изобщо такава скорост при положение, че двойният успех на Ред Бул не бе застрашен.