Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес ще гони победа в Гран при на Австралия, но не на...

Перес ще гони победа в Гран при на Австралия, но не на всяка цена

40
0
Серхио Перес

Серхио Перес повтаряше цяла зима, че целта му като пилот на Макларън ще е да печели победи и да се бори за титлата – просто защото в отбор като този от Уокинг не може да има по-малки задачи.

Мексиканецът каза същото същото и ден преди началото на първия състезателен уикенд за 2013 г. в Австралия:

Целта ми е да победя Дженсън [Бътън] и останалите. Всеки пилот от Формула 1 мечтае да спечели първа победа. Нямам търпение да разбера какво е усещането. Все още не съм спечелил състезание и страшно много искам да победя. На старта в Мелбърн обаче ще карам нормално. Няма да натискам или да върша луди неща, за да постигна успех в самото начало. Трябва да съм постоянен и да печеля точки през целия сезон.

23-годишният Перес е изключително амбициран да се представи на ниво в един от най-големите екипи в спорта, особено като се има предвид (макар да не го споменава често), че дойде на мястото на Люис Хамилтън. Самият отбор е предпазлив в очакванията си към младежа, но Мартин Уитмарш неколкократно повтори, че Серхио притежава необходимите качества, за да стане световен шампион един ден.

– Хубаво беше, че топотборите се интересуваха от мен миналия сезон. За мен бе чест. Те анализират много сериозно всичко, тъй като да привлечеш нов пилот е сериозно решение. Гледат как вървиш, какво подобряваш, начина ти на работа с отбора, прогреса ти. А аз изкарах два невероятни сезона (със Заубер) – коментира Перес.

Той обясни за пореден път също така, че не чувства по-голямо напрежение. На въпроса дали смята, че Ферари са пропуснали добра възможност да го вземат, мексиканецът отговаря с усмивка:

– Да.

Серхио споделя също така, че е впечатлен от новия си съотборник Бътън (анализ кой от двамата би могъл да надделее в двубоя помежду им може да намерите в последния брой на списание ClubS1 – 158).

– Дженсън е много открит човек. Каквото и да го попитам, е много честен. Той също ми задава въпроси, което намирам за наистина впечатляващо. От първия ми ден в тима говорим, иска да знае мнението ми за колата, какво мисля. Страхотен и чудесен съекипник, с когото да работя – обясни мексиканецът.