Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес ще кара в Испания след негативен за COVID-19 тест

Перес ще кара в Испания след негативен за COVID-19 тест

834
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

Серхио Перес ще се върне в кокпита си този уикенд, след като тестът му за COVID-19 тази седмица бе негативен. Мексиканският пилот пропусна и двете надпревари на пистата Силвърстоун. Между Гран при на Унгария и Великобритания той пътува до родината си. Собственото му обяснение бе, че е отишъл да посети майка си, която претърпяла инцидент. Съществува и теория, че е търсил допълнителни спонсорски пари, за да запази мястото си в тима на Рейсинг Пойнт. Впоследствие италиански медии оповестиха, че Себастиан Фетел вече е подписал с Астън Мартин, докато немски средства за масова информация твърдят, че спонсори от Мексико са увеличили парите за британския екип.

От Рейсинг Пойнт се надяваха, че Перес ще може да кара още в петия кръг от първенството. Вторият му тест обаче – след седемдневна карантина – също бе положителен. Едва сега резултатът е негативен.

„Радваме се да споделим новината, че Серхио Перес е с негативен резултат за COVID-19. ФИА потвърди, че Чеко може да се върне в падока и ще се състезава този уикенд в Гран при на Испания“, коментираха от отбора.