Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Ще мисля за Ферари, ако има шанс да отида там

Перес: Ще мисля за Ферари, ако има шанс да отида там

43
0
Серхио Перес

Серхио Перес няма да се опитва да ходи във Ферари прибързано, заяви самият пилот. Мексиканецът направи няколко впечатляващи състезания през настоящия сезон, има два подиума (второ място в Малайзия и трето в Канада) и фактът, че е част от академията за млади пилоти на Скудерията вкара много рано името му в спекулации. Слуховете пращат състезателя, който понастоящем кара за Заубер, в Маранело от месеци, а той неуморно повтаря, че няма никакво намерение да напуска тима си.

– Не, не сме водили никакви разговори – отново отговори той на въпрос дали е имало дискусии с Ферари. – Фокусирани сме изцяло върху настоящия сезон. Имаме доста работа и е твърде рано да мисля за бъдещето. Няма да прибързвам. Трябва да видя какви са опциите и едва след това ще реша. Ще мисля за Ферари, ако има шанс да отида там – допълни Перес.

22-годишният пилот е доволен от представянето си до момента през сезона.

Мисля, че свърших много добра работа и доказах скоростта си, както и че съм постоянен в представянето си. Нещата идват на приливи и отливи тази година, но причината не е само в мен. Трябва да се вземат предвид множество фактори. Затова и съм доволен от сегашната си позиция – каза още мексиканецът, който е девети във временното генерално подреждане с 47 точки.

Перес допълни, че целта му е да продължи да постига добри резултати в състезанията.