Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес ще стартира от питлейна

Перес ще стартира от питлейна

749
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

Серхио Перес ще стартира от питлейна в Гран при на САЩ, след като стюардите го наказаха заради това, че не спря на кантара по време на втората свободна тренировка. Мексиканският пилот на Рейсинг Пойнт подмина червена светлина, даваща знак да отбие към бокса на ФИА. Състезателният му инженер посочи грешката и му каза да отиде до бокса на тима, но да спре отпред. Пилотът отговори, че не е видял светлинната сигнализация. После екипът смени гумите на колата му, след което Перес се върна на кантара.

След тренировките стюардите разследваха Перес. Те посочиха, че той е извършил нарушение и то носи наказание спрямо изискванията на спортните правила. По-рано тази година Пиер Гасли получи същата санкция по време на уикенда за Гран при на Азербайджан след аналогично провинение.

Перес по принцип не бе особено доволен от автомобила си.

„Имах проблеми с баланса – това трябва да се опитам да подобря. Ланс [Строл] вървеше значително по-добре, при това не само в един тур, а и в дълга серия.“

Канадският състезател отбеляза, че рано е успял да намери добър ритъм. Според него на Circuit of the Americas пилотът може да е доста креативен.

„Много е широко и си в състояние да избираш от доста траектории, особено в средния сектор“, допълни Строл.