Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес смята, че е готов да кара в топотбор, отрече да са...

Перес смята, че е готов да кара в топотбор, отрече да са го търсили от Макларън

55
0
Серхио Перес

Серхио Перес се чувства готов да се присъедини към топотбор, но уважава и гледната точка на президента на Ферари Лука ди Монтедземоло, че не е натрупал достатъчно опит. Пилотът на Заубер е често спряган за наследник на Фелипе Маса в Скудерията. Маркизът обаче го смята за прекалено млад за тази задача.

В същото време се появиха слухове, че и от Макларън проявяват интерес към мексиканеца. Състезателят ги опроверга лично днес на пистата Марина Бей в Сингапур.

В момента съм във втората си година във Формула 1. Чувствам се готов и смятам, че мога да свърша добра работа в топотбор, че съм в състояние да се боря за титла, за победа в шампионата. Но същевременно уважавам мнението на Ди Монтедземоло – обясни Перес. – Що се отнася до слуховете за интерес от страна на Макларън, то ще кажа, че се говори много. Преди беше Ферари, сега е Макларън. Като направя едно добро състезание, започват да ме пращат къде ли не. За мен най-важното нещо е да си върша добре работата и да използвам максимално потенциала на автомобила си в следващите надпревари.

В същото време Серхио обясни, че обвързаността му със Скудерията (той е част от академията за млади пилоти на тима от Маранело) не би му попречила, ако има възможност да отиде в Уокинг.

Връзките ми са само с академията, а не с отбора на Ферари. Така че едното няма ефект върху другото – каза той.