Начало Избрани Перес стана собственик на отбор в E1 Series

Перес стана собственик на отбор в E1 Series

1189
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес стана собственик на отбор в Е1 Series. Това е шампионат за електрически състезателни лодки, който ще стартира през 2023 г. Изпълнителен директор на E1 Series е съоснователят на Формула Е Алехандро Агаг.

Перес притежава един от потенциалните 12 отбора, които ще се състезават в бъдещия шампионат. Отборът му ще се състезава с мексиканските национални цветове, украсяващи лодката RaceBird.

През 2010 г. Перес кара за отбора Barwa Addax в бившите серии GP2, който бе собственост на Агаг. Мексиканецът завърши на второ място в крайното класиране и записа пет победи (две в основни състезания и три в спринтови). Оттогава двамата поддържат непрестанен контакт.

Наистина съм развълнуван от перспективата да стана нов собственик на отбор в Е1, който да представя Мексико в световния шампионат на UIM E1″, каза Перес.

Предвид отношенията ми с Алехандро, следя отблизо какво прави той и различните му шампионати. Смятам, че постигнатото от него в насърчаването на по-устойчиви форми на моторните спортове е похвално.’

„Ще бъде невероятно да видя тим, който развява знамето на Мексико. Нямам търпение да гледам първите тестове на RaceBird.

Чух много положителни истории за лодката, както и за вълнуващия спортен продукт, който E1 се опитва да създаде за феновете с градските събития.“

Със сигурност това ще бъде голямо предизвикателство в кариерата ми. С нетърпение очаквам да започна работа и да помогна за разрастването на фен базата в Мексико и по света“, допълни Серхио Перес.

Алехандро Агаг остава председател на Формула Е. Испанецът е главен изпълнителен директор сериите Extreme E, който бяха стартирани през 2021 г.

С Чеко останахме близки приятели, откакто работихме заедно в GP2″, каза Агаг.

По някакъв забавен начин  нещата се завъртяха в един кръг. Тогава аз го наех като пилот, а сега Серхио има собствен отбор в Е1.“

Той е не само невероятно бърз и талантлив състезател. Също така той е умен и притежава всички качества, които се изискват, за да стане успешен собственик на отбор.

Радвам се да приветствам Чеко в семейството на E1. Очаквам с нетърпение да видя как ще се развият плановете на Team Mexico.“

Агаг създаде сериите E1 заедно с Роди Басо. Италианецът е бивш състезателен инженер на Рубенс Барикело в екипа от Ферари от 2000 до 2004 г. След това е работил в отделите за приложни технологии на отборите на Ред Бул и Макларън.

E1 се надява да излъчи 12 отбора и 24 пилота в серия от състезания по света с лодката на подводни криле RaceBird. Тя очевидно може да развие скорост от 58 мили в час (93 км/ч.) Допълнителната цел е да се популяризира устойчивата технология за управление на вода.