Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: В трудно положение съм, защото решението на Макларън бе взето късно

Перес: В трудно положение съм, защото решението на Макларън бе взето късно

71
0
Серхио Перес

Серхио Перес се намира в трудно положение, защото решението на Макларън да не подпише договор с него за 2014 г. е дошло много късно през сезона, каза самият пилот.

Вчера мексиканецът потвърди напускането си на тима от Уокинг с писмо, в което също така благодари на отбора за предоставената възможност през годината. Това още повече засили слуховете, появили се след Гран при на Абу Даби, че шампионът от Формула Рено 3,5 за 2013-та Кевин Магнусен ще кара за Макларън през следващата година. В отговор на писмото на Перес шефът на отбора Мартин Уитмарш заяви, че Дженсън Бътън има подписан договор с Макларън за следващия сезон и че ще обявят другия си пилот за 2014-та, когато има развитие в ситуацията.

В момента се намирам в трудно положение, защото решението бе взето много късно – коментира Перес по време на фен форум на FOTA (асоциацията на отборите от F1) в Остин. – Но съм уверен, че ще намеря най-добрия (вариант) за кариерата ми. Няма да съм във Формула 1 само заради факта, че се състезавам в F1. Ако не намеря правилната опция за кариерата ми, може би ще потърся нещо друго. Целта е да намеря добър отбор, който може да ми даде възможността да печеля състезания.

Мексиканецът обясни, че не знае причината за отстраняването му от отбора и че всичко се е случило много бързо през последните няколко дни. Той подписа с Макларън в края на миналата годината, след като стана ясно, че Люис Хамилтън ще кара за тима на Мерцедес през 2013-та. Перес обаче дойде в момент, в който представянето на колата на Макларън бе прекалено слабо, за разлика от края на сезон 2012 (Хамилтън и Бътън спечелиха последните две състезание за миналата година). Въпреки това той каза, че е доволен от престоя си в Макларън и не съжалява за нищо.

Разбира се, не бе това, което очаквах, но такъв е животът – понякога нещата не се развиват по начина, по който желаеш. Ако погледна назад, направих възможно най-доброто. Опитах да дам най-доброто от себе си, за да се възползвам максимално от възможността, която имах. Вероятно дойдох във възможно най-лошата година в историята на Макларън, но това е положението. Мога да дам много на спорта. Аз съм само на 23, така че животът е пред мен. Просто трябва да поема по друг път към целта ми – да стана световен шампион. Мога да казвам, че тимът е постъпил нечестно към мен, но те взеха своето решение. Аз го уважавам и ще запазя добрите спомени с отбора, който е едно голямо семейство. Не съжалявам за нищо – добави Перес.