Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес не знае дали Верстапен блокира привличането му в Ред Бул

Перес не знае дали Верстапен блокира привличането му в Ред Бул

2838
0
Серхио Перес, Макс Верстапен
Серхио Перес и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Обявяването на пилотите на Хаас за 2021 г. остави съвсем малко неизвестни за следващия сезон във Формула 1 по отношение на състезателите, които ще са на грида догодина. Най-голям интерес продължава да предизвиква мястото в Ред Бул, където все още не е взето решение кой ще е съотборник на Макс Верстапен. Съветникът на тима от Милтън Кийнс Хелмут Марко бе категоричен през първия уикенд в Бахрейн, че в това отношение нищо не се е променило.

„След последното състезание за сезона ще седнем и тихо и кротко ще анализираме всичко. След това ще решим кой ще кара за Ред Бул“, заяви Марко.

Двете най-обсъждани опции за втория кокпит в тима – освен настоящия титуляр Алекс Албон – продължават да са Серхио Перес и Нико Хюлкенберг.

Мексиканският пилот повтори преди ден, че очаква решението на Ред Бул след края на сезона. Ако не получи позицията, той ще си вземе година почивка от спорта.

„Вече имам опции за връщане в F1 през 2022 г., така че няма да е проблем. Но каквото и да правя, искам да е на 100%, а понастоящем нито една друга категория не привлича вниманието ми“, каза Перес

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)

„Година извън спорта със сигурност ти отнема част от рутината, но не бива да се забравя, че правилата ще се променят много за 2022-ра. Затова смятам, че (такова прекъсване) няма да има особено влияние. В крайна сметка с моя опит бих се върнал в F1 и след около 200 обиколки ще съм си на нивото.“

„Има възможност и да съм резервен пилот на един от най-големите отбори във Формула 1. Но не съм убеден, че в такава роля ще пътувам за всички стартове. При 23 старта това е твърде много време далеч от дома и семейството без реално да се състезавам. В настоящия етап от кариерата си не бих го приел. Но все още се водят дискусии дали бих могъл да ходя на по-малко надпревари.“

В отговор на предположение дали Верстапен блокира привличането му в Ред Бул, Перес заяви, че не знае дали е така

Основание за подобно съмнение дава информацията, че от отбора са питали нидерландския пилот кого предпочита за съотборник и се твърди, че той е посочил Нико Хюлкенберг.

„Не знам дали той е срещу мен, но Макс – както и всеки друг пилот – иска някой до себе си, който да го натиска. Не виждам защо да не съм аз“, допълни Перес.

Хюлкенберг отдавна прие ситуацията философски и заяви, че решението не зависи от него, така че няма да хаби излишни нерви по въпроса. Той участва в три надпревари този сезон и е благодарен, че получи тази възможност.

„Харесвам такива луди предизвикателства. Но съм благодарен, че отново се появих на сцената. В противен случай името ми със сигурност нямаше да се споменава толкова в момента. Така или иначе нямаше какво да губя. В живота се появяват възможности и трябва да се възползваш от тях“, обясни отново той.

Нико каза също така, че към него има интерес от друг автомобилни шампионат. Той обаче ще разглежда тези възможности едва след като е напълно наясно със ситуацията във Формула 1.