Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ред Бул са питали Верстапен кого предпочита за съотборник

От Ред Бул са питали Верстапен кого предпочита за съотборник

3914
0
Нико Хюлкенберг, Макс Верстапен
Нико Хюлкенберг и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Ред Бул е попитал Макс Верстапен кой пилот предпочита да му стане съотборник, ако решат да заменят Алекс Албон и той е посочил Нико Хюлкенберг. Информацията е на нидерланския вестник Де Телеграаф.

Шефът на екипа Кристиан Хорнер и съветникът Хелмут Марко твърдят, че подкрепят състезателя от тайландски произход. Същевременно обаче заявиха по време на уикенда за Гран при на Португалия, че Албон трябва да покаже резултати до две състезания.

„Не аз взимам решението. Разбира се, питат ме за мнението ми, но в крайна сметка за мен няма значение“, заяви Верстапен

Той допълни пред телевизионния канал Зигоспорт, че като всички останали чака да разбере крайното решение. На въпрос дали отборът получава достатъчно добра информация от Албон, Макс заяви, че и сам може да настройва колата си.

„В момента и няма особено значение, тъй като не сме достатъчно силни, за да се борим за титлата. Но ако бяхме по-близо и ни трябваше силен втори пилот, щеше да е добре да разполагаме с такъв.“

За мястото на Албон в Ред Бул се спряга както Хюлкенберг, така и Серхио Перес. Говори се също така, че в Милтън Кийнс се интересуват и от Естебан Окон. Това още повече увеличава напрежението за Албон, който обаче твърди, че това не му се отразява зле.

„Представянето е важно, но няма поставени цели като резултати“, твърди той. „Иска се подобрение и намаляване на разликата спрямо Макс. Не искам да обиждам пресата, но нищо, което казвате, няма да повлияе на карането ми. Фокусиран съм върху себе си и какво трябва да направя, за да постигна прогрес. Повече говоря с инженерите си и хората във фабриката. Старая се да се чувствам по-добре в автомобила. Не ми пука какво излиза в медиите. Гледането в екрана на телефона няма да промени времето ми за обиколка.“