Начало Избрани Перес: Знаем, че Монако не е най-силната писта за нашия автомобил

Перес: Знаем, че Монако не е най-силната писта за нашия автомобил

508
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес очаква състезанието в Монако да бъде малко по-трудно от обикновено. Пилотът на Ред Бул заяви, че трасето в Монте Карло няма да пасва толкова добре на автомобила RB19 заради липсата на бързи завои и дълги прави.

Ред Бул наложи доминацията си от началото на сезона. Отборът от Милтън Кийнс разполага с болид, който е много по-бърз от всички останали. Най-голямото предимство на RB19 е на бързите завои и дългите прави. Това се видя добре на предишните две трасета в Баку и Маями.

Пистата в Монако е най-бавната в календара на F1. Уличното трасе има голям брой бавни завои и на практика няма дълги прави. По този начин Ред Бул няма да може да използва най-голямото си оръжие- максималната скорост на правите при отворен DRS. Затова предположенията са, че екипът от Милтън Кийнс може да бъде победен именно в Монте Карло.

Перес изказа мнението си относно Гран при на Монако. Мексиканецът очаква неговият отбор да се бори повече от обикновено по тесните и криволичещи улици в Княжеството.

„Знаем, че Монако не е най-силната писта за нашия автомобил. Няма да се изненадам ако се борим малко повече и да не успеем да покажем силните си страни“, сподели Перес.

„В събота наистина ще се нуждаем от добро загряване на гумите. Това определено е ключово на тази писта. Да кажем, че това не е най-силната ни писта, но ще видим. Все се е Монако и всичко може да се случи“, продължи пилотът на Ред Бул. „Смятам, че Фернандо [Алонсо] и Ферари трябва да са доста силни, както бяха в Баку. Мерцедес може да се включи в микса.“

Перес ще използва специална каска по време на уикенда в Монте Карло.

Междувременно съотборникът на Перес Макс Верстапен също призна, че ще има повече трудности в Монако заради трудните изпреварвания

„Мисля, че ще бъде малко по-трудно и разликите ще са по-малки. Но ние все още имаме добър автомобил и просто се опитваме да извлечем максимума от него“, каза Верстапен.

„Знаем, че скоростта в една обиколка обикновено не е най-силната ни страна. Въпреки това тази година взехме доста полпозишъни от началото на сезона, така че все още всичко е възможно. Но да, в Монако винаги може да се получи изненада“, добави пилотът на Ред Бул.

Верстапен заяви, че по-слабите очаквания на Ред Бул са свързани с оформлението на пистата Монте Карло. Тя изисква по-различни поведение на автомобила и настройки с максимално притискане в бавните завои. Нидерландецът призна, би жертвал състезанието в Монако ако това означава неговият болид да бъде по-силен на останалите трасета.

„Не е само до автомобилът, а и до разположението на пистата. Завоите са толкова тесни, толкова бавни. Затова понякога се изисква много по-различно поведение на автомобила в сравнение с нормалните писти, както и също и начинът, по който трябва да го управлявате.“

„Понякога автомобилът ви работи перфектно при такива условия, а понякога може би не е идеален. Да ви кажа честно предпочитам да имам бърз автомобил за повечето писти. Не е идеален за Монако, но пак е добре. Това е само едно състезание в календара. Ние просто искаме да постигнем добър резултат. Искам да спечеля, разбира се, но ако това не се случи, просто ще взема точките“, завърши Макс Верстапен.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)