Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес е в стабилно състояние и без сериозни контузии

Перес е в стабилно състояние и без сериозни контузии

65
0
катастрофа,Серхио Петер

Серхио Перес е в стабилно състояние, няма сериозни контузии, а е получил сътресение и разтягане на бедрен мускул при удара си в стената под тунела в днешната квалификация за Гран при на Монако.

Мексиканският пилот на Заубер катастрофира жестоко броени минути преди финала на сесията и бе откаран в болница Принцеса Грейс, където е установено след първоначалния преглед, че няма счупени кости или други сериозни фрактури.

Перес ще остане в болницата тази нощ за наблюдение. Заключенията на лекарите до момента са окуражаващи.

Изявленията на всички екипи и пилоти в днешния ден пък включваха пожелания за бързо възстановяване на мексиканеца от тежкия удар.

Претърпявал съм толкова сериозен инцидент и знам какво е за отбора, приятелите и семейството ти да чакат новини, така че се радвам, че Серхио е в съзнание и се надявам да се върне бързо на писта – заяви Хейки Ковалайнен.

В Заубер тепърва ще разследват инцидента, макар да изглеждаше, че състезателят изпусна контрола над колата си, след като стъпи в прашната част на трасето при излизането си от тунела. Осигурителната структурата около него – така нареченият survival cell – остана цяла, което пък е признание за усилията за увеличаване сигурността на колите.