Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес много близо до нов договор с Форс Индия

Перес много близо до нов договор с Форс Индия

83
0
Серхио Перес

Серхио Перес е много близо до това да подпише нов договор с Форс Индия и да остане в тима и през 2018 г. Това заяви оперативният шеф на екипа Отмар Шафнауер пред Аутоспорт.

Мексиканецът се надяваше бъдещето му да стане ясно малко след края на лятната пауза във Формула 1 през август, но комерсиалните споразумения с неговите спонсори за момента още не за завършени.

Според информация Перес, чийто тим заема 4-ото място при отборите, е в полезрението на още два отбора. Предполага се, че единият е Рено, където французите търсят заместник на неубедителния Джолион Палмър.

„Много сме близо до контракт с Чеко, каза Шафнауер. – Забавянето няма нищо общо със самия него. Той е подкрепян от неговите мексикански спонсори откакто е в спорта. Трябва да финализираме нещата с тях.“

Въпреки интереса към Перес от други тимове, Шафнауер се надява да задържи него и Естебан Окон в тима и през 2018 г. „Искаме го, каза още Отмар. – Той ми каза, че иска да остане. И явно това е така, освен ако не ми казва истината.“