Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес подкрепи кампания против Доналд Тръмп

Перес подкрепи кампания против Доналд Тръмп

49
0

Серхио Перес от тима на Форс Индия обяви, че подкрепя инициативата #BridgesNotWalls на организаторите на Гран При на САЩ срещу американския президент Доналд Тръмп. Хаштагът в социалните мрежи набра популярност, след като Тръм обяви плановете си да построи стена между САЩ и Мексико. По време на Гран При на Мексико на пистата ще има огромен надпис с посланието и Перес заяви категорично подкрепата си, взимайки участие и във фотосесията.

„Събитие от световна величина като състезанието от Формула 1 за Гран При на Мексико дава отлична възможност на мексиканците да покажем на света какво сме способни да постигнем, ако работим заедно. С F1 Мексико бе представена като топла и гостоприемна дестинация. Състезанията през 2015 и 2016 бяха достойни за награда, а през 2017 то обещава да е още по-паметно.”

Перес не за първи път показва колко държи на родината си и какво мисли за Тръмп. По-рано през годината Серхио развали договора с един спонсорите си, след като компанията за слънчеви очила Hawkers се пошегува със стената на Тръмп. Тогава мексиканецът обяви: „Много лош коментар. Днес прекратявам отношенията си Hawkers. Никога няма да позволя някой да се подиграва със страната ми.”

Откакто се върна в календара на Ф1 през 2015 след 23 г. отсъствие, състезанието в Мексико бързо се превърна в едно от най-популярните. През последните две години организаторите му дори получиха награда от Бърни Екълстоун за най-добри промоутъри. Тази година то ще се проведе на 29 октомври.