Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес призна, че отношенията му с Окон не са били добри

Перес призна, че отношенията му с Окон не са били добри

68
0
Естебан Окон

Серхио Перес призна, че отношенията с вече бившия му съотборник Естебан Окон във Форс Индия не са били добри в двата им сезона през 2017 и 2018 г.

Те се сблъскаха на няколко пъти, като последния такъв случай бе от Гран при на Сингапур през този сезон. За 2019 г. Окон загуби мястото си в тима за сметка на Ланс Строл.

„Ако трябва да съм честен, в нито един момент отношенията ни не бяха страхотни. Не бяха най-добрите, каза Перес. – И двамата сме големи професионалисти и не прекарваме много време извън пистата, така че беше доста еднотипно. Бих казал, че с предишните си съотборници съм имал много повече отношения извън трасето.”

Беше така с Нико Хюлкенберг. Винаги е трудно, защото сме много конкурентни, а изведнъж, когато вече не сме съотборници, връзката ни става много по-добра.Има пилоти, които не могат да разделят състезанията и всичко останало, което се случва извън колата. Но всеки човек е различен.”

От следващия сезон тимът на Рейсинг Пойнт Форс Индия пък ще се казва само Рейсинг Пойнт F1 (Racing Point F1). През август екипът на Виждай Маля, който носеше името Сахара Форс Индия, бе обявен във фалит и след това беше закупен от консорциума на Лорънс Строл.