Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перман: Развихме пасивния DRS и започваме да разбираме новите гуми

Перман: Развихме пасивния DRS и започваме да разбираме новите гуми

52
0
Давиде Валсеки,Лотус,тест Силвърстоун

По време на изпитанията на Силвърстоун в четвъртък отборът на Лотус тества системата си за пасивен DRS и изпробва как работят гумите медиум и хард с различно количество гориво, обясни шефът операции на пистата в тима Алан Перман. Той каза, че отборът е изпълнил изцяло програмата си за вчерашния ден и е събрал полезна информация от изпитанията:

Още един отличен ден от наша гледна точка. Изпълнихме цялата си програма, което ни позволи да развием пасивния DRS. Беше идеално, че го тествахме тук, защото карахме с него по време на Гран при на Великобритания. Данните от това състезание в комбинация с работата от теста в четвъртък ни позволиха да го доразвием. В четвъртък използвахме смесите хард и медиум с повече и по-малко гориво в болида. Започваме да разбираме добре последната еволюция в гумите и се опитахме да разберем как да ги задържим в техния оптимален работен прозорец. Имаме добри данни, от които да проучим деградацията на гумите и се намираме на добра позиция, от която да тръгнем към финалния ден от тестовете и да направим стъпка напред.

Зад волана на болида на Лотус в четвъртък беше Давиде Валсеки, който записа четвърто най-добро време във вчерашния ден от изпитанията на Силвърстоун. Той навъртя общо 91 обиколки. Пилотът описа деня като най-добрия момент от сезона му до сега.

Насладих се на времето, прекарано в колата. Изглежда, че всичко мина добре и се надявам да съм успял да помогна преди следващото състезание в Будапеща. Изпълнихме всички задачи от графика и също така имах няколко допълнителни обиколки. Според данните новите гуми изглежда, че са малко по-бавни, но за да сме сигурни в това трябва един от титулярните пилоти да ги изпробва с квалификационно темпо. Според мен те са малко по-бавни, но издържат по-дълго – допълни Валсеки.

Днес за отбора на Лотус кара Никола Прост.