Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пестяхме гуми за следващите дни, признаха от Ред Бул

Пестяхме гуми за следващите дни, признаха от Ред Бул

33
0
Марк Уебър

Без особени изненади премина първият ден проби за отбора на Ред Бул. Марк Уебър приключи с най-добро време във втората сесия. Съотборникът му Себастиан Фетел бе десети в подреждането, но това не го притесни особено.

Времето не бе особено постоянно днес – карането на сухо беше някъде към четири обиколки всичко на всичко. Две от тях бяха с гуми софт и две – с медиум – коментира австралиецът. – Но като цяло всичко беше според обичайната програма: прегледахме настройките, баланса на спирачките, всякакви такива неща, за да видим докъде можем да стигнем в реглажите. Трябва да натрупаме километри, но от друга страна се налага да пестим гуми за събота и неделя. Бордюрите са най-трудни за преминаване на мокро. Боядисаните в бяло части стават хлъзгави като лед и е много лесно да сбъркаш.

Пестене на гуми бе обяснението и на Фетел за по-малкото турове и съответно за класирането му. Той очакваше Ред Бул да не са най-бързи на Спа, където дългите прави пречат на RB7 да разгърне докрай предимствата си, но темпото бе на ниво.

Срамота е, че имаме само по едни интермедии и в същото време се опитваме да запази гуми за следващите два дни – възмути се немският състезател. – Изпробвахме някои подобрени неща по колата и получихме прилични резултати. Трудно е да се прецени каква е ситуацията според днешните времена, но усещането в колата е нормално.