Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петима пилоти наказани

Петима пилоти наказани

46
0

Петима пилоти са наказани с преместване 5 места назад на стартовата решетка. Това са двамата състезатели на Браун Гран при Дженсън Бътън и Рубенс Барикело, Фернандо Алонсо (Рено), Адриан Сутил (Форс Индия) и Себастиен Буеми (Торо Росо). Първите четирима са записали по-добри постижения в бърз тур, когато е трябвало да вдигнат крак от газта според правилника за реакция на жълти флагове, означаващи опасност на пистата, в края на втория квалификационен сегмент.

Буеми обаче е наказан и официално предупреден заради това, че се прибра в питовете след удар, при което е застрашил други състезатели.
Ироничното в ситуацията е, че санкция е наложена и на Алонсо, който пръв се оплака от поведението на колегите си. Обяснението на испанеца за неговата реакция бе, че не е видял знамената заради пепеляка от инцидент на Буеми. То явно не е било прието за достатъчно добро от стюардите и очакването на Фернандо да отиде напред спрямо 12-а си позиция няма да се изпълни. Вместо това той ще е още по-назад.

При положение пък, че Витантонио Лиуци (Форс Индия) е със същото наказание, но поради смяна на скоростна кутия, то стартовата решетка придобива доста по-различен вид от този, който имаше в края на квалификацията.