Начало Moto News Петронас Ямаха SRT представи моторите си за сезон 2021 в МotoGP

Петронас Ямаха SRT представи моторите си за сезон 2021 в МotoGP

470
0
Роси и Морбидели 2021
Валентино Роси и Франко Морбидели, снимка Ямаха SRT
Отборът на Петронас Ямаха SRT е готов да започне  новия сезон в кралския клас. Тимът бе официално представен на онлайн презентация, на която присъстваха ръководителят на екипа Разлан Разали, както и пилотите Франко Морбидели и Валентино Роси. Изминалата кампания бе много успешна за сателитния тим на Ямаха, който записа 6 успеха и завърши на второ място в класацията на отборите. Също така Морбидели завърши на второ място в крайното класиране, само на 13 точки от световния шампион Жоан Мир. Редом до Франко ще бъде седемкратният световен шампион Валентино Роси, който е и ментор на вицешампиона от 2020. 

„Гордея се с това, че за трета поредна година представям Малайзия и Петронас в най-високото ниво на световния шампионат по мотоциклетизъм. Нямам търпение за старта на новия сезон. Това ще бъде нова възможност за Франко, който се надява отново да е претендент за титлата. Също така очакваме Валентино да помогне на екипа със своя талант и опит. Искам да благодаря на Петронас и Ямаха за оказната подкрепа. 2020 бе прекрасна година за нас, но през тази година искам да сме на върха и смятам, че разполагаме с всичко необходимо, за да го сторим“, заяви шефът на тима Разлан Разали.

„Това ще бъде третият ми сезон с екипа на Ямаха SRT. Разцветката на мотора е подобна на тази от последните две години. Това, което е различно е новият ми съотборник в лицето на Валентино. С него сме много близки и ще научим много един от друг. Личната ми цел през 2021 е да подобря представянето си. Миналата година бяхме много бързи  и постигнахме страхотни резултати, но ни липсваше постоянство. Затова ще гледаме да работим над това и ще опитаме да запишем още успехи“, сподели Франко Морбидели.

„Много се радвам, че съм част от семейството на Петронас Ямаха SRT. Tова ще бъде голямо предизвикателство за мен. Харесвам новия си костюм и цветова схема на мотора. Целта ми за 2021 е да запиша победа, да се боря за подиума във всяка надпревара и да съм претендент за короната. С Франко сме много близки приятели и вярвам, че ще се сработим добре. С нетърпение очаквам старта на новата кампания в Катар“, каза Доктора.

Ямаха SRT 2021
снимка, Ямаха SRT