Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров: Аеродинамиката ще е важна в Германия

Петров: Аеродинамиката ще е важна в Германия

47
0
Виталий Петров

Виталий Петров за представянето си в Гран при на Великобритания и очакванията си за предстоящия кръг от Формула 1 в Германия.

– Виталий, как би обобщил уикенда си за Гран при на Великобритания?

– Честно казано, изживяването на новото трасе бе фантастично, защото британската Гран при има толкова много фенове, които са невероятни, а и беше домашната ни надпревара. За съжаление представянето ни на пистата не бе никак добро и през трите дни. Квалификацията ни бе ужасна – бяхме чак 14-и и 16-и, далеч от обичайните си позиции. Дъждът не ни помогна, а промените в правилата за картите на двигателите определено имаха отражение. В състезанието потеглих добре, но определено имах проблеми с гумите и колата бе трудноуправляема на мокрото трасе. Така и не можах да изградя темпо с интермедиите, а това ни се отрази лошо, тъй като не можехме да се защитаваме от други състезатели като Михаел [Шумахер] например. Върнахме си скоростта, след като изсъхна, но не бе достатъчно, защото колата като цяло трябваше да е по-силна. И останах разочарован като цяло, тъй като си мислех, че високоскоростните завои ще ни паснат. Отборът обаче разбра къде са ни проблемите, какво сме объркали и продължаваме към Германия.

– Какво очакваш за Нюрбургринг?

– Миналата година надпреварата за Гран при на Германия се проведе на Хокенхайм, така че този сезон определено ще е различно. Времето там може да е много променливо, а това определено ще има влияние, тъй като са ни нужни добри настройки за автомобила. Аеродинамиката ще е важна, както винаги. Ако R31 е на познатото ниво, би трябвало да обърнем и представянето си. Изключително важно ще е да стигнем Q3, за да вземем още точки в неделя.

– Какъв е очакваният минимум за следващите два старта?

– Максимум точки, но трябва да сме на ниво още от първата тренировка чак до състезанието. От Силвърстоун работим по това да имаме възможно най-голям шанс на Нюрбургринг и съм убеден, че новите неща за Германия ще ни дадат възможност за по-хубави класирания.