Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров: Бях забравил колко хора ми имат телефонния номер!

Петров: Бях забравил колко хора ми имат телефонния номер!

49
0
Виталий Петров

Виталий Петров все още е на върха на вълната след третото си място в Гран при на Австралия. Сега руският пилот на Рено пристига в Малайзия, където е печелил два пъти, когато още се състезаваше в сериите GP2 (през 2008 и 2009 г.) и е готов отново да се бори в челото на колоната, тъй като е убеден в силата на R31.

Виталий, отново поздравления за първия подиум в кариерата ти. Сигурон се чувстваш доста добре…

– Чувствах се наистина прекрасно след състезанието. Невероятно бе да стоя на подиума пред отбора си, особено като знам през какво преминахме тази зима и колко трудни моменти имахме. Но благодарение на всички разполагаме с брилянтна кола. В Мелбърн автомобилът бе перфектен през целия уикенд, ставаше все по-добър и по-добър. Вярвам, че можем да се борим за същото и в следващите надпревари.

Смяташ ли, че ще водиш битка в челото и в Малайзия?

– Сега имаме по-добра идея за това къде сме в сравнение със съперниците ни, но според мен трябва да изчакаме още няколко старта, за да видим истинската картина. Надявам се да притиснем Ред Бул и Макларън, които очевидно са много силни.

Пистата Сепанг ще пасне ли на R31?

– Трудно е да се каже. Голямата въпросителна е за гумите, тъй като досега не сме карали при наистина високи температури. На Сепанг ще имаме някои нови части, те би трябвало да помогнат.

– Колко голямо предизвикателство е пистата Сепанг?

– Харесвам трасето, но е трудно, защото има много различни завои и намирането на идеалните настройки не е никак лесно. Необходима е кола, работеща и в бързи, и в бавни завои плюс добри спирачки.

Как се справяш с жегата и влажността в Малайзия?

– Трябва да се стои навън, да се избягват климатиците. Това е тайната. Нямам специална диета, но пия много вода.