Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров доволен от свършената работа, но не и от пистата Муджело

Петров доволен от свършената работа, но не и от пистата Муджело

20
0
витали петров,Катерам,Муджело

Пилотът на Катерам, Витали Петров, бе сред най-усърдните във втория ден на тестовете на пистата Муджело. Руснакът завъртя 112 обиколки, като изпробва новото задно крило, което вероятно ще бъде използвано и на трасето в Барселона. Освен крилото обаче имаше и доста други нови части, за които трябваше да бъдат събрани данни.

„Асфалтът на пистата тук е много интересен“, заяви Петров пред колегите от motorsport-total.com. „На трасетата, на който карахме до момента, гумите се влошаваха от обиколка на обиколка. Тук нещата са различни. Гумите подобряват представянето си с течение на времето и това не се дължи само на намаляването на горивото. Доволен съм от баланса на колата и от частите, които изпробвахме. Събрахме много данни и дори успяхме да свършим с предвидената програма половин час по-рано. Трябва да подобря значително представянето си в квалификацията, където натоварвам задните гуми прекалено много, дотолкова, че понякога не мога да направя чиста обиколка, защото в края й те са доста износени.

Представянето на трасето тук не е представително за състоянието на силите. Пистата е интересна като конфигурация, но е много опасна. Освен че е тясна, поне за мен, стените са прекалено близо до трасето и минимален проблем, дори намаляване на налягането в някоя от гумите може да доведе до ужасна катастрофа. Двата завоя, в началото и в края на старт финалната права са добре обезопасени, но другите части са опасни. В първия и втория сектор караме почти изцяло на 5-а и 6-а предавки и скоростта е висока. Ако излетиш там има предпоставки за сериозни проблеми.“