Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров: F1 се променя непрекъснато, прогнозите са невъзможни

Петров: F1 се променя непрекъснато, прогнозите са невъзможни

66
0
Виталий Петров

Виталий Петров за представянето си в Гран при на Турция и за предстоящата надпревара в Испания от световния шампионат на Формула 1 за 2011 г.

– Нареди се осми в Истанбул и спечели 4 важни за тима точки…

– Преди всичко е наистина много важно да финишираш в надпреварата. Ако го постигнеш, събираш достатъчно данни и информация за гумите и останалите технически аспекти по автомобила. Беше чудесно, че и двете ни коли завършиха на прилични позиции и взехме точки. От друга страна обаче съм малко разочарован от инцидента с Михаел [Шумахер], защото той ми коства и време, и пунктове.

– В момента си с равни точки в подреждането за шампионата със съекипника ти Ник Хайдфелд. Доколко съперничеството помежду ви помага на отбора?

– Всичко е наред. И двамата се борим за точки, а това може да донесе само позитиви на екипа ни, защото помага да подобрим представянето си, да отидем на по-високо ниво. Важно е и да печелим колкото се може повече актив за класирането при конструкторите. Мерцедес вече са доста силни и ни взимат точки, така че е необходимо да останем концентрирани и да се трудим още по-усърдно, за да останем пред тях. И двамата с Ник ще се постараем да се представим максимално добре в следващите стартове.

– Тества на Каталуния преди началото на сезона – обичаш ли да караш на тази писта?

– Бил съм точно на тази писта многократно и имам сериозен опит там – и от GP2, и от Формула 3000. Печелил съм подиуми там. Вече имам опит и какво е да се състезаваш там с болид от Формула 1. Правихме и (както бе споменато) тестове там, но тогава времето бе доста хладно, така че подготовката за реалната надпревара ще е по-различна. Битката ще е сериозна, тъй като разликите във времената са малки.

– Каква е преценката ти – докъде може да стигне Рено въз основа на първите четири надпревари от сезона?

– F1 никога не е една и съща. Ежедневно нещо се променя, отборите правят нови части и работят по всякакви аспекти. В Турция Ред Бул бяха най-бързи, но преди това Макларън взеха победа, а ние се наредихме трети по скорост в първите за сезона два кръга. Невъзможно е да се предвиди какво ще се случи през останалата част от сезона, защото всичко е възможно. За всеки уикенд ще имаме нови компоненти, за да подобряваме още повече колата. Подходът ни ще остане старт за старт и трябва да сме концентрирани.