Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров и Чандок със санкции за сменени скоростни кутии

Петров и Чандок със санкции за сменени скоростни кутии

53
0

Докато в падока на пистата Каталуния все още всички очакват да разберат какво ще е решението на стюардите по случая на Себастиан Фетел (Ред Бул), Нико Розберг (Мерцедес), Нико Хюлкенберг (Уилямс) и колегите им от Торо Росо Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари за постигане на най-добри времена в третата тренировка при наличие на жълти знамена на трасето, то още двама пилоти (освен тези на Върджин) получиха наказания.

Карун Чандок смени скоростна кутия в своя болид Испания Рейсинг и заради това ще бъде преместен назад с пет места на стартовата решетка. За индийския пилот подобна санкция не е от особено значение, тъй като до момента той е или последен, или предпоследен на грида.

Далеч по-сериозни могат да са последствията за Виталий Петров. Руснакът изтърва колата си на четвърти завой, където се изпързаля на недоизсъхналия бордюр и разби своето R30. Техническият екип се опита да събере колата, но се наложи да монтира нова скоростна кутия и това доведе до наказанието на Виталий.

Междувременно Михаел Шумахер отнесе цели 8400 евро за превишаване на скоростта в питлейна по време на последната свободна сесия. Това накара зевзеците в падока да се шегуват, че седемкратният световен шампион е толкова доволен от подобренията по болида си Мерцедес, че просто се перчи в алеята пред боксовете!