Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров: Имаме огромно подобрение в представянето спрямо 2010 г.

Петров: Имаме огромно подобрение в представянето спрямо 2010 г.

57
0
Виталий Петров

Добрата серия на Рено от два подиума в първите две надпревари за 2011 г. във Формула 1 бе прекъсната на Шанхай Интернешънъл Съркюит. Скоростта на R31 обаче е видима за всички и Виталий Петров се надява тя да бъде реализирана в Гран при на Турция.

– Виталий, уикендът ти бе труден, но в неделя показа решителност и спечели две точки…

– Не беше особено добро състезание, но пък наистина взехме две точки, а всеки пункт е важен за отбора, особено на този етап от сезона.

– Екипът нямаше никакъв късмет в квалификацията в Шанхай, но бързата ти обиколка в Q2 показа, че колата има скорост. Това окуражаващо ли е с оглед на предстоящите стартове?

– Да, съвсем ясно е, че автомобилът ни е силен. Подобрявахме поведението непрекъснато пред свободните тренировки и преди квалификацията бяхме наясно върху какво трябва да работим. Трябва да продължим да се трудим здраво, защото все още не сме там, където искаме.

– Три старта изминаха от началото на сезона. Какви са изводите ти до момента?

– Досега мога да заключа, че има огромно подобрение спрямо миналата година и колата е далеч по-добра за управление. Балансът ми пасва отлично. Все още трябва да работим по извличане на максимума от гумите Пирели. Отборът върши фантастична работа. Имаме два подиума засега и се надявам отново да сме в борбата за челни позиции в Турция.

– Какво е виждането ти относно подвижното задно крило и връщането на KERS?

– KERS-ът ми спаси живота в неделя (усмихва се). Благодарение на него неколкократно си запазих позиция, а освен това ми даде шанс и за изпреварвания. При битка в група с още два автомобила е трудно да се използва задното крило, но и то определено представлява предимство.

– Сега идва Турция – харесва ли ти да се състезаваш на Истанбул парк?

– Определено харесвам много пистата, а и имам прекрасни спомени от наистина добри състезания в GP2 там – през 2009 г. спечелих надпреварата. Състезанието ми миналия сезон също бе доста вълнуващо, така че нямам търпение да отида в Истанбул.