Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров изключително доволен от баланса на R31

Петров изключително доволен от баланса на R31

40
0
Виталий Петров,Рено

Виталий Петров направи силен уикенд в Малайзия, приключил обаче с доста плашеща катастрофа. За щастие руснакът е добре и започва борбата отначало в Китай.

Виталий, Гран при на Малайзия вървеше чудесно, но не приключи добре за теб. Какво точно се случи?

– Все още не съм съвсем наясно. Но предната част поднесе и отворих широко кривата на излизане от осми завой. Може би гумите бяха мръсни или бях събрал нещо при излизане от траекторията си. След това дойде големият скок, сложил край на състезанието ми.

Разочарован си, но представянето ти отново бе много силно през целия уикенд. Това допринася ли за увеличаване на самочувствието ти преди надпреварата в Шанхай?

– Да, според мен там можем да запишем още един добър уикенд. Изключително съм доволен от баланса на колата си в момента. Лесна е за управление и вярвам, че отново ще е конкурентоспособна. Има, разбира се, още много работа за вършене – трябва да продължим да подобряваме автомобила, ако искаме да се борим с най-големите отбори.

Харесва ли ти да се състезаваш в Шанхай?

– Не е любимата ми писта, но пък имам хубави спомени от там, защото точно на това трасе спечелих първите си точки миналия сезон. А и все още не знаем какво точно да очакваме от гумите, което се видя ясно и в Малайзия. DRS пък вероятно ще има повече влияние в Китай, отколкото на Сепанг.