Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров може да търси нова посока за кариерата си през 2013 г.

Петров може да търси нова посока за кариерата си през 2013 г.

47
0
Виталий Петров
Виталий Петров

Виталий Петров може да търси нова посока за кариерата си за следващия сезон, ако продължи да не печели нищо от Формула 1, заяви мениджърът на пилота Оксана Косаченко.

27-годишният състезател в момента е в третия си Гран при сезон. Най-добрият му резултат в надпревара до момента е третото място в Австралия миналия сезон.

През 2010 г. той бе пилот на Рено, през 2011-а – на Лотус, но загуби мястото си в екипа от Енстън в края на сезона. Успя да договори кокпит в Катерам в последния момент – привличането му бе обявено в средата на февруари, броени седмици преди началото на шампионата. При всички случаи обаче състезателят е разчитал на спонсорство, каквото напоследък е особено трудно да се осигури.

Ако присъствието на руски пилот във Формула 1 вълнува единствено Виталий Петров и Оксана Косаченко, то тогава ще намерим какво да правим извън Гран при. Ситуацията в началото на настоящия сезон бе следната: Виталий нямаше място в F1 и вече планирахме съвършено друго развитие на кариерата му. Освен това считам, че мъж на почти 28 години трябва да изкарва пари. В сегашния момент Петров не взима нищо от Формула 1. Ето защо може би е дошъл критичният момент, когато да си дадем сметка какво се случва. Трябва да има полза за някого, за да се борим Виталий да остане в спорта. F1 е прекрасна и престижна, но за Виталий това е работа, за която не му плащат. Защо? Поради редица причини. Но в Русия е трудно да продаваш спортист, а да лансираш пилот от Формула 1 е почти невъзможна – обясни Оксана пред руското издание Спорт-Експрес.

Тя разказва също така, че в Рено/Лотус Петров е трябвало да се настройва към вече създадена организация без особена помощ от страна на екипа, докато в Катерам отношението като цяло е много по-човешко.

– Да, при грешки всички страдат, но го правят нормално, без обвинения от типа на негодник, лиши ни от точките. Точките във Формула 1 означават пари – казва още Косаченко.