Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров нападна жестоко Рено за работата и тактиката им

Петров нападна жестоко Рено за работата и тактиката им

30
0
Виталий Петров,Фелипе Маса

В неочакван изблик на недоволство и разочарование Виталий Петров критикува много сериозно отбора си Рено – нещо крайно необичайно в съвременната Формула 1. Той напада екипа заради провала развитието на болидите R31 и неуспехите в други аспекти от работата и надпреварите в телевизионно интервю с руския канал Русия 2.

В първите 5-6 старта бяхме наистина силни. Не можехме да се борим с Ред Бул, Макларън и Ферари, но бяхме близо до Скудерията и много по-бързи от Скудерията. Да стигнем Q3 с един комплект гуми не бе никакъв проблем. Тогава дори не използвахме потенциала си на 100%. Но когато дойдоха новите части от аеротунела, се оказа, че не работят заради изпускателната система с изнесените напред тръби – заяви Петров.

Доста раздразнено руснакът продължи с обясненията, че след това е работено по кажи-речи всички части на автомобила (предно и задно крило, дифузьор, под), но нищо не е помогнало.

Към 10 надпревари нямаше нищо, така че на практика си бяхме с колата от началото на сезона. По принцип не мога да кажа нищо лошо за отбора – пише го в договора ми. Но много неща вече са написани така или иначе. Твърди се, че екипът критикува пилотите. Прочетете интервютата ми – не съм казал дума срещу тях, въпреки всички пъти, когато губехме. В 10, че и повече състезания, загубихме позиции. Дори без бърза кола можехме да спечелим точки, ако имахме добра стратегия. Но в никакви интервюта не можех да спомена провалите при боксовете, както и за каквото и да е друго. Но не мога повече да мълча и да държа всичко в себе си – бе категоричен руснакът.

Виталий има договор за догодина, но подобен изблик може да му струва мястото в Рено. Той е напълно наясно със ситуацията и заяви, че контрактът не струва нищо, ако искат да те махнат от определен екип или Гран при като цяло.

Дори Кими Райконен, който бе световен шампион, бе помолен да си тръгне от F1 срещу определена сума. Трудно е да направиш нещо в свят, откъдето искат да си тръгнеш – каза още Петров.