Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров не водел преговори с Маруся

Петров не водел преговори с Маруся

34
0
Виталий Петров

Виталий Петров не води преговори с Маруся за освободеното от Тимо Глок място, заяви мениджърът му Оксана Косаченко пред f1news.ru. Напускането на немския пилот моментално доведе до спрягането на няколко имена за кокпита, едно от които бе това на руснака.

Косаченко обаче заяви, че разговори с Маруся няма:

Ситуацията с Петров зависи от мениджърски решения в Катерам. Няма преговори с Маруся.

Тя сподели около новогодишните празници, че решението дали Виталий ще кара в Катерам зависи единствено от шефа на тима Сирил Абитебул. Петров спаси десетото място на екипа на Тони Фернандес в последната надпревара за 2012 г., но бъдещето му остава неясно.

Като причина за раздялата с Глок от Бенбъри посочиха тежката икономическа ситуация в глобален мащаб. Точно заради това се появиха предположения, че е възможно руски пилот да дойде в Маруся, които са собственост на руски бизнесмен (Николай Фоменко), като донесе спонсорски пари и помогне за набиране на още спонсори в Русия.

Освен Петров за мястото в Маруся в слуховете бяха изброени като варианти още Себастиен Буеми (въпреки че той очаква да поднови договора си за трети пилот на Ред Бул), Хайме Алгерсуари и Бруно Сена.