Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров: R31 е силен, агресивен и иновативен болид

Петров: R31 е силен, агресивен и иновативен болид

69
0
R31,Виталий Петров

Виталий Петров за очакванията си от първата надпревара във Формула за 2011 г. – Гран при на Австралия.

– Виталий, сезонът започва в Мелбърн. Харесваш ли състезанието там?

– Това е чудесно място за начало на сезона и определено останах доволен от първата си визита там през миналата година. Феновете наистина обичат F1, трибуните са пълни и е ясно, че страната обожава старта.

– Колко различно е усещането в началото на втория ти сезон в сравнение с чувствата отпреди 12 месеца?

– Мисля, че съм различен човек. Имам повече опит, вече познавам отбора и разбирам в по-висока степен спорта като цяло. Дори само научаването на пистите прави всичко далеч по-лесно. Чувствам се значително по-добре подготвен.

– Каква е преценката ти след приключване на зимните тестове?

– Научихме много неща през зимата. R31 със сигурност е голяма стъпка напред, но в същото време трябва да се справим с новите гуми, които имат огромно влияние върху представянето. Те са по-агресивни, всичко се развива по-динамично заради износването им.

– Чувстваш ли се подготвен за първото състезание?

– Винаги ти се иска да имаш повече време за тренировки. Ако ни се даде допълнителна седмица, ще я използваме, особено като се има предвид колко нови неща има по болида за тази година. За първи път карах с KERS тази зима, както и с подвижното задно крило, но то пък е напълно ново за всички. Според мен решенията са добри и вярвам, че можем да сме конкурентоспособни.

– Ще бъдат ли пилотите по-заети по време на надпреварите?

– Извършването на няколко неща в един и същи момент ще определи годината ни. Работата с различните копчета и превключватели на волана при 300 км/ч ще е – предполагам – като да отговориш на три съобщения на Блекбъри-то си, докато пържиш яйца и си завързваш връзките на обувките… едновременно. Ще видим как ще се получи.

– Каква е реалистичната цел за старта на сезона?

– Момчетата свършиха страхотна работа по колата. Тя е силна, агресивна и иновативна, а по време на сезона ще добавяме още нови неща по нея. Не искам да казвам докъде ще стигнем на финала, защото всъщност никой не знае, но вярваме, че сме по-близо до челото, отколкото през миналия сезон. Вероятно към втория, третия старт ще започнем наистина да разбираме къде сме.