Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров се надява на още точки в Унгария

Петров се надява на още точки в Унгария

75
0

Виталий Петров се върна в топ 10 след Гран при на Германия и се надява да повтори същото и в надпреварата в Унгария. Руският пилот на Рено продължава да твърди, че основното, което трябва да направи, е да подобри представянето си в квалификациите от кръговете на Формула 1.

– Виталий, спечели първите си точки на суха писта миналия уикенд – доволен ли си от представянето си?

– Да, разбира се, доволен съм, че се върнах в точките, че направих добро състезание. Беше доста интересна надпревара за мен с някои добри битки с момчетата наоколо, а колата бе лесна за управление. Натисках в точните моменти, успях да спечеля две места при спиранията в бокса. След това се озовах зад Мерцедес-а, но нямах шанс да го изпреваря.

– Следващият кръг е на Хунгароринг – харесваш ли тази писта?

– Познавам яз добре и имам много опит на нея от времето, когато карах в GP2. Но сега за първи път ще карам там болид от Формула 1, така че ще има какво да уча. Харесвам трасето, което никак не е лесно и изисква изграждането на добър ритъм, както и да знаеш тайните, за да си бърз.

– Какви са реалистичните цели за уикенда?

– Трябва да подобря представянето си в квалификациите, за да мога да стартирам в надпреварите от възможно най-добрата позиция. Ако успея да го направя, може да имаме още силни състезания, защото в Германия видяхме, че темпото ни е добро. Всъщност уикендът на Хокенхайм бе почти безгрешен, като изключим квалификацията. Роберт [Кубица] показа какво може този болид в битката за позиция на грида, така че знам, че подобрението е възможно. Ще работя здраво, за да сглобя целия пъзел, а целта ми е да финиширам в топ 10 и да спечеля още точки.