Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров: Ще се съсредоточим върху квалификацията

Петров: Ще се съсредоточим върху квалификацията

55
0
Виталий Петров

Виталий Петров за представянето си в Гран при на Испания и очакванията си за кръга в Монако.

– Изкара труден уикенд в Барселона – каква е виждането ти за събитията там?

– Да, беше труден и аз бях разочарован, че не успях да се възползвам от силната си позиция на старта. Можеше да съм дори още по-напред на грида, но последният ми сектор в квалификацията бе слаб. В самата надпревара не се справих толкова успешно, а наученото от там е, че в идеалния случай ще имаме повече комплекти нови гуми. Износването определено имаше голямо влияние и смятам, че се отрази на карането ми в неделя.

– Кои ще основните аспекти, върху които ще се концентрираш в Монако?

– Надпреварата там е различна от всички останали. Квалификацията ще е особено важна. Мисля, че можем да сме напред на грида и да направим силно състезание. Лошо подреждане на стартовата решетка ще направи всичко останало доста по-трудно, тъй като възможностите за изпреварване никак не са много.

– Имаш ли усещането, че карането в Монако е нещо специално?

– Да, такова е. Надпреварата е необикновена заради конфигурацията, програмата, близкото разположение на публиката до трасето. Всеки пилот трябва да се концентрира максимално там, защото е крайно тясно. Но аз имам чудесни спомени, тъй като финиширах втори в GP2 през 2009 г., така че нямам търпение да се опитам да постигна още успехи там.

– Как би описал това да си пилот в F1 сега спрямо година по-рано?

– Имаме KERS и DRS, така че състезателите имат повече работа в кокпита. В момента обаче системите подпомагат сериозно изпреварванията. За мен не са проблем. Основната ни грижа са гумите – трябва да ги разберем, защото те влияят върху изхода от състезанията.