Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров вероятно ще остане в Рено

Петров вероятно ще остане в Рено

30
0
Виталий Петров

Според мениджърката на Виталий Петров – Оксана Косаченко, пилотът вероятно ще остане в тима на Рено и през следващия сезон.

След спорен първи сезон във Ф1 около руснака витаят доста слухове за това, че Рено могат и да го заменят, независимо от сериозната финансова подкрепа зад гърба му.

Със сигурност обаче шестата му позиция в последното състезание в Абу Даби сериозно е увеличила шансовете му за оставане в отбора.

„Все още работя в тази насока, но до момента все още не може да се каже нищо конкретно.

Най-вероятно ще подпишем договор през втората седмица на декември. Виталий в момента е на почивка и ще прекара следващите две или три седмици извън Русия“, заяви Косаченко, която също така уточни, че преговорите са за двугодишен договор и ако не всичко премине по план, тя има и резервен вариант за оставането на Петров във Ф1.

Тим-шефът на Рено – Ерик Булие, заяви, че представянето на пилота в Абу Даби ще бъде взето под внимание при вземането на решение относно неговото оставане в тима, но все още нищо не е сигурно.

Спряганият за евентуален заместник на Петров – Ник Хайдфелд обаче е почти сигурен, че руснакът ще остане в тима:

„Откакто Владимир Путин стана фен на Формула 1, Петров има дори още по-голяма подкрепа в джоба си“, заяви германецът пред изданието AMS.