Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров вярва, че ще остане в Катерам и през следващия сезон

Петров вярва, че ще остане в Катерам и през следващия сезон

52
0
витали петров,Катерам,Муджело

Витали Петров не се притеснява за своето бъдеще и е уверен, че ще остане в екипа на Катерам и през следващия сезон.

Руският пилот, който бе освободен от Рено в края на миналия сезон замени Ярно Трули в Катерам, благодарение на сериозната подкрепа на своите спонсори. Въпреки че е новак в отбора, той се справя сравнително добре в сравнение с високо оценявания си съотборник Хейки Ковалайнен и смята, че представянето му е по-добро от очакваното.

„Мисля, че след края на август месец ще можем да кажем повече за 2013 г.“, обясни Петров за f1news.ru. „Точно през лятната пауза почва да се говори сериозно за промените в пилотския състав на отборите. Говори се, че Хейки ще си тръгне, че Маса ще бъде изритан от Ферари, така че вероятно цялата тази какафония ще продължи до края на сезона.

Най-важното за мен е, че отборът е доволен от моето представяне, като това бе казано не само на мен, но и на медиите. Когато екипа поставя задача пред мен, аз се старая да я изпълня и въпросът се решава моментално.

Ако говорехме за моето евентуално напускане или за освобождаването ми, сигурно щях да съм нервен в известен смисъл. Но за момента постигаме добри резултати и работим добре съвместно. Така че не виждам причина да има промяна.

Трудно е да се каже, какво можем да постигнем през втората част от сезона. Миналата година в Рено по това време вече знаехме, че губим скорост и че влизането в топ 10 ще е трудно, но все пак възможно.

Но тук разликата между нас и Торо Росо е сериозна, и заради това не смятам, че може да се даде добра прогноза. Трудно е да се каже, какви резултати можем да очакваме.“