Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров за първи път сред най-бързите 10

Петров за първи път сред най-бързите 10

39
0

За първи път в дебютния си сезон във Формула 1 Виталий Петров се класира сред най-бързите 10 пилоти на стартовата решетка. Руснакът ще стартира от девета позиция в днешната Гран при на Турция и макар винаги да изисква повече от себе си, бе доволен от постигнатото на Истанбул парк.

– Важен пробив е, защото целта ни е винаги да сме в топ 10. Познавам наистина много добре тази писта – всеки завой и всяка извивка от нея, а това със сигурност ми помогна много в настоящата ситуация. Инженерите ми свършиха великолепна работа, тъй като днес колата ми бе с поведение, каквото аз харесвам. Не обичам, когато има някакъв проблем с баланса на болида, а в квалификацията във всеки завой можех да натискам и да търся още повече представяне – обясни руснакът.

Той е известен с много добрите си стартове, но остана предпазлив, отговаряйки на въпрос на ClubS1 дали вече има изградена стратегия за момента след изгасване на светофарите.

– По принцип винаги се боря от началото до края. Първият приоритет все пак е да финиширам, защото всяко завършено състезание е трупане на опит, а това за мен е от особено голямо значение. След това, разбира се, искам да спечеля и точки – каза Петров.

Виталий допълни, че максимумът на екипа на Рено е бил може би седма позиция, на която се намира съотборникът му Роберт Кубица и с усмивка отхвърли предположението, че осмо място щеше да е по-добре.

– Отборът ми поръча да съм пети, седми или девети, а аз изпълнявам! – шеговито заяви Петров и дообясни, че не е било възможно да е по-бърз от съекипника си в сесията за място на грида.