Начало Top Moto News Петручи пропуска състезателния уикенд в Нидерландия

Петручи пропуска състезателния уикенд в Нидерландия

69
0
Данило Петручи
Данило Петручи, снимка Барни Дукати

Данило Петручи пропуска състезателния уикенд в Нидерландия. Пилотът на Барни Дукати претърпя катастрофа миналата седмица с мотоциклет за мотокрос и трябваше да претърпи операция. В крайна сметка Петручи е принуден да не кара в третия кръг за сезон 2024 в WSBK и ще бъде заменен от Николас Спинели.

Тази година Петручи започна втората си кампания с отбора на Барни Дукати. Италианецът финишира трети във втория старт на Филип Айлънд и записа първи подиум за 2024 г. В Барселона той записа три класирания в топ 10 и добави още ценни точки към своя актив.

33-годишният пилот трябваше да се включи в третия кръг за сезон 2024 в WSBK, който се провежда тази седмица в Нидерландия. За нещастие, Петручи претърпя катастрофа с мотокрос мотор преди няколко дни. В резултат на това той получи двойна фрактура на челюстта, заради което претърпя операция, при която бяха поставени пластини. Очаква се скоро пилотът на Барни Дукати да претърпи и операция на дясната ключица

Вчера той беше изписан от болницата. Въпреки това възстановяването му ще отнеме повече време заради втората интервенция, която ще се случи по-късно. Следователно той няма как да вземе участие в уикенда на пистата Асен. Целта на Петручи е да бъде напълно възстановен за четвъртият кръг от сезона, който ще се проведе след два месеца в Мизано. Преди това той ще се включи в тест на италианското трасе, където ще стане ясно дали е готов да се завърне на пистата.

„Наистина съм разочарован от тази контузия. Бях в отлична форма, чувствах, че мога да постигна добри резултати и тренирах още по-усилено. Никога не ми се е налагало да пропускам състезание поради инцидент с мотор от мотокрос“, сподели Петручи.

„Участието ми в в Асен няма да се получи. Заради пластините, които ми поставиха, дори няма да мога да си сложа каската. Заедно с лекарския екип взехме решение да оперираме и ключицата. Искам да бъда там за тестовете на Мизано в края на май“, добави пилотът на Барни Дукати.


Заместник на Петручи в Нидерландия ще бъде Николас Спинели. Италианецът ще направи своя дебют в WSBK. Преди това Спинели има участие в клас Суперспорт. Тази година той кара в MotoE с тима на Tech3 E-Racing и спечели първия старт в Портимао.

„Много съжалявам за инцидента с Данило и му желая бързо възстановяване. Въпреки това съм наистина щастлив от този шанс. Да се състезавам с момчетата от Супербайк е сбъдната мечта. Ще се постарая да се справя добре и да се насладя на това преживяване. Големи благодарности на Марко Барнабо и на целия отбор, които все още вярват в мен след сезона, който изкарахме заедно“, каза Спинели.