Начало MotoGP News Петручи разкри причината за отпадането си от рали Дакар

Петручи разкри причината за отпадането си от рали Дакар

357
0
Данило Петручи
Данило Петручи, снимка КТМ (Rally Zone)

Бившият пилот от MotoGP Данило Петручи разкри каква е била причината за отпадането му от рали Дакар 2022. Италианецът е загубил своя мобилен телефон по време на етапа, което му е попречило да отстрани проблема в своя КТМ.

Петручи прави своя дебют в рали Дакар след като загуби пилотското си място в кралския клас за сметка на Раул Фернандес. Въпреки малкото  време за подготовка преди старта на надпреварата, Данило направи силен старт в първия ден. Във втория ден италианският състезател се движеше в топ 5 преди повреда в горивната помпа 115 км след началото на етапа.

Двукратният победител в MotoGP е усетил липсата на мобилния си телефон, портфейл и паспорт. Поради тази причина не е бил в състояние да се свърже с механиците на KTM Tech 3, които да му помогнат да поправи своята машина.

В резултат на това той бе принуден да се свърже с организаторите, използвайки системата на мотоциклета си. Петручи отпадна от тази отсечка, но благодарение на новите правила му бе позволено да продължи участието си, без обаче да участва в общото класиране.

„През първия ден се справих много добре. Усетих голяма умора. Чувствах се страхотно на мотора. Успях да настигна Щефан Швитко, който беше пред мен. Имах шанс да го изпреваря. След 115-тия километър трябваше да превключа от задния към предния резервоар. Тогава моторът угасна. За съжаление имаше проблем, който не можах да отстраня. Не беше сериозен, но просто не разполагах с правилните инструменти“, каза Петручи.

„Исках да се обадя на механиците в бивака, но открих, че телефонът ми не е в задния ми джоб. Паспортът, парите и шофьорската ми книжка също бяха изчезнали. Нямаше начин да се свържа с екипа си“.

Петручи заяви, че е било много тъжно да разбере, че се е борил за челната петица преди да се появи повредата. Италианецът отбеляза, че е дошъл да се забавлява и се надява резултатите да дойдат по-късно. Също така отбеляза, че трябва да държи под око глезена си, който бе счупен по време на тренировка за Дакар.

„Трябва да внимавам с глезена си. Той е счупен и не искам нещата да се усложнят“, обясни Петручи.

Участието на Данило е рали Дакар 2022 бе под въпрос до самия старт. Италианецът даде положителна проба за COVID-19. За негово щастие пробата се оказа фалшива и така той получи разрешение да вземе участие.