Начало Автомобилни новини Peugeot прави премиера на новия 2008 и Traveller в Пловдив

Peugeot прави премиера на новия 2008 и Traveller в Пловдив

70
0

Peugeot представя на Пловдивския панаир 6 експоната от гамата си като при леките автомобили големият акцент пада върху най-новия модел на марката – Peugeot 2008, а при лекотоварните – Traveller. Експозицията се допълва от скутери и велосипеди Peugeot.

По време на Пловдивския панаир София Франс Ауто предоставя специални търговски условия за автомобили на склад. За периода на изложението клиентите могат да се възползват и от специални оферти за скутери с до 30% отстъпка, които се допълват от изгодни лизингови условия за период до 36 месеца с фиксирана лихва 9,9%, възможност за оперативен лизинг и пълна 2 годишна гаранция без ограничение в пробега.

Новият SUV Peugeot 2008

PEUGEOT 2008 придобива уверен, мощен и привлекателен SUV дизайн. Продълженията на арките над колелата, новата вертикална предна решетка и прагове потвърждават неговата сила, създадена за ежедневна употреба.

PEUGEOT 2008 предлага уникално и удовлетворяващо усещане за контрол. То е пристрастяващо. PEUGEOT i-Cockpit® е уникален за PEUGEOT и въплъщава характеристиките на шофиране на PEUGEOT 2008, а именно: интуитивен, пъргав, гъвкав и по-безопасен за шофиране.

Grip Control, адаптирана система за контрол на сцеплението, осигурява на 2008 функционалност върху всякакъв вид терен. PEUGEOT 2008 е оборудван с Mirror Screen, базиран на MirrorLinkTM и Apple Carplay®, както и с камера за обратно виждане, Active City Brake и Park Assist, рядкост в този сегмент.

Двигателите Euro6 предлагат удоволствие от шофирането и същевременно икономичност. Четири версии са обявени за „Best-in-class“ в своя сегмент, включително 1,2 PureTech 130 S&S с 6-степенна механична скоростна кутия.

Новият Peugeot Traveller

PEUGEOT Traveller влезе по зашеметяващ начин в сегмента на автомобилите комбиспейс и VIP шатъл. Дизайнът на PEUGEOT носи на този сегмент новите отличителни черти на SUV моделите и седаните на марката. Новият PEUGEOT Traveller предлага много атрактивни функции, които го правят еталон в сегмента. Новата му база, адаптирана от модулната платформа EMP2, предоставя най-високо качество, ефективност и рекордно ниски нива на разход на гориво в сегмента.

Двигателите му Euro6 BlueHDi са оборудвани с най-ефективната технология на пазара за контрол на замърсяването със система SCR (Селективна каталитична редукция) и DFP (Филтър за твърди частици). Вече пробвани и тествани от юли 2013 г. досега, те съчетават удоволствие от шофирането и динамика, като предлагат до 180 к.с. и 400 Нм. Благодарение на тази технология, гамата на PEUGEOT Traveller може да се похвали със средни нива на CO2 емисии от едва 140 г/км (5,4 л/100 км), което я прави best-in-class в сегмента.

На борда PEUGEOT Traveller обещава спокойни пътувания, благодарение на пътно поведение, достойно за експертния опит на PEUGEOT. Многобройни конфигурации с до 9 места и широка гама оборудване, част от което ексклузивно за сегмента, правят PEUGEOT Traveller автомобил, който улеснява живота и се приспособява към ежедневието.

По отношение на безопасността PEUGEOT Traveller e оценен с 5 звезди на тестовете на Euro NCAP, резултатите от които са публикувани през декември 2015 г.

Трицилиндровият бензинов двигател Turbo PureTech за втора поредна година бе обявен за „Двигател на годината“ в категорията си

1,2-литровият трицилиндров бензинов двигател Turbo PureTech, разработен от PSA Group, бе обявен за „Двигател на годината 2016“ в категорията 1-1,4 литра. 1,2-литровият двигател PureTech със 110 к.с. и 1,2-литровият двигател PureTech със 130 к.с. са монтирани на автомобили в В и С сегмента. Лансиран за първи път през март 2014 г. при Peugeot 308, двигателят PureTech вече се монтира на повече от 60 различни модела по цял свят, включително Peugeot 208, Peugeot 308, Peugeot 2008 и новите Peugeot 3008 Peugeot 5008.

Сред останалите експонати са Peugeot 208, 308, 508SW и т.н.

208 e с по-спортен и по-класен дизайн, подчертан от 3D LED задните светлини (стандартно оборудване), оригинални цветове като блестящия Orange Power и нова гама от възможности за персонализация. Гамата е разширена с GTi by PEUGEOT Sport, подчертаващи придвижването на марката към луксозния сегмент на пазара. Налично е повече оборудване, което да улесни шофирането в градски условия (Active City Brake, MirrorScreen, камера за движение на заден ход, Park Assist). PureTech и BlueHDi отговарят на най-новия Euro 6 стандарт за вредните емисии, като специално трябва да се изтъкне най-икономичният в света двигател с вътрешно горене, изразходващ само 3 л/100 км и отделящ само 79 г/км емисии СО2.

308 предлага иновативен, подчертано модерен и изчистен интериор i-Cockpit. Използвайки изключителната гъвкавост на новата платформа EMP2, новият PEUGEOT 308 предоставя чрез своите щедри размери обширно вътрешното пространство на купето и обем на багажника, който го нарежда сред най-добрите в сегмента.

508SW изразява придвижването на марката към луксозния клас автомобили с оборудване като сензорен екран, камера за движение на заден ход и система за наблюдение на мъртвата зона. Той се възползва и от икономичния и ефикасен двигател 2,0 BlueHDi 180 к.с. с новата 6-степенна автоматична кутия EAT6 от последно поколение, отделяйки едва 111 г/м CO2 eмисии, с което доказва, че е едно от най-добрите предложения в сегмента.