Начало Автомобили Peugeot направи специално 208 GTi 30th

Peugeot направи специално 208 GTi 30th

163
0
Peugeot 208 GTi 30th

30 години след лансирането на 205 GTi, Peugeot възражда мита с една напълно променена юбилейна версия на 208 GTi.

208 GTi 30th предлага по-силни усещания при шофиране с новия си 1.6 литров THP двигател Euro6, който е с максимална мощност от 208 конски сили и максимален въртящ момент от 300 Nм. Двигателят е комбиниран с шестстепенна механична предавателна кутия, Torsen диференциал с ограничено приплъзване и специфично окачване, всичко това за несравнимо динамично поведение.

Спортният темперамент се излъчва и от елегантния вид на автомобила, както и от двуцветното тематично решение на екстериора. 208 GTi 30th ще бъде представен пред широката публика на автомобилния салон в Париж през есента, а продажбите се очаква да започнат през ноември тази година.

Изключителният и по-радикален темперамент на 208 GTi 30th впечатлява още от пръв поглед. Сниженото му с 10 мм шаси, увеличените му предна и задна следа съответно с 22 мм и с 16 мм, открояващите се големи колела придават стабилност на автомобила на пътя и подчертават неговото спортно предназначение.

В профил снижената осанка е подчертана с черния мат на страничните прагове и калниците, които се издигат над 18-цоловите черни матови джанти. Специфичните червени спирачни апарати са с подписа на Peugeot Sport. Уплътнението на стъклата също е украсено в черен мат, а задната странична част на силуета гордо носи логото 208 GTi 30th.

В задната част изпускателната система завършва с хромирани заоблени накрайници, подчертаващи звука на новия двигател.

208 GTi 30th нямаше как да не бъде завършен в цветове, подчертаващи спорния му характер. Предната част в черен мат контрастира с иновативен червен лак в задната част. Двата десена са изваяни в обтекаеми линии, въведени с концепцията на Onyx и възкресени в 308 R Concept и Exalt. 208 GTi 30th ще се предлага и във традиционните цветове на GTi – BlancPerle Nacre (бяла перла) и Rouge Ruby (рубинено червено).

В пълно съзвучие с външния дизайн и динамичния характер, вътрешното пространство олицетворява радикалния спортен дух на 208 GTi 30th.

Новият 1.6 литров THP двигател, отговарящ на стандарта Еuro6, е оборудван със Stop & Start система. Максималният му въртящ се момент е 300 Nм, а мощността му е 208 конски сили – всъзвучие с едноименния модел.

Системата ESP и тракшън контролът са пренастроени с цел намаляване тяхното въздействие при каране.

Сниженият център на тежестта и преосмислената геометрията на каросерията, както и гумите Michelin Pilot Super Sport 205/40 ZR 18, оптимизират сцеплението и гарантират забележително поведение на пътя.

Спортният темперамент на 208 GTi 30th личи и по цифрите: от 0 до 100 км се ускорява за 6,5 секунди. Ускоренията при средна скорост също са на изключително високо ниво – от 80 до 120 км/ч за 6 секунди при предпоследна предавка.

Постиженията и неукротимото поведение са получени при новаторска за сегмента ефективност с емисии на СО2 от 125 г/км.