Начало Автомобили PEUGEOT 3008 и електрическата тротинетка e-Kick с наградите Red Dot

PEUGEOT 3008 и електрическата тротинетка e-Kick с наградите Red Dot

97
0

Новият PEUGEOT 3008 и електрическата тротинетка e-Kick спечелиха две от наградите Red Dot за продуктов дизайн тази година. Церемонията по връчването на наградите Red Dot се състоя в Есен (Германия). PEUGEOT спечели две отличия за своите иновативни постижения.

Бяха отличени външния и вътрешния дизайн на новия SUV PEUGEOT 3008. Като ново решение за предизвикателствата на градската мобилност, електрическата тротинетка e-Kick, разработена съвместно с MICRO, също получи признание. Наградите Red Dot за продуктов дизайн са еталон в света на дизайна. Победителите се избират от жури от 39 експерти. Новият PEUGEOT 3008 и електрическата тротинетка e-Kick, която може да бъде зареждана в багажника на автомобила, са печеливша комбинация. Журито беше впечатлено от степента на иновация в тези превозни средства, ергономичния им дизайн и качеството на изработката.

Новият SUV PEUGEOT 3008 се отличи както с външния, така и вътрешния си дизайн. Свръхмодерният PEUGEOT i-Cockpit® придава ново значение на усещането да заемеш позицията на водача. Компактният волан, бордното табло на нивото на очите с възможност за персонализация и сензорният екран с интуитивни лостчета, подобни на клавиши за пиано, допринасят за по-доброто изживяване при шофиране. Повече от 150 000 клиенти са поръчали новия PEUGEOT 3008 от началото на лансирането му в Европа. По-голямата част от тях (83%) са поръчали нива на оборудване Allure, GT Line или GT.

Електрическата тротинетка e-Kick може да измине последните няколко километра от пътуването в града, след като автомобилът е паркиран. Тя се сгъва за секунди, благодарение на иновативната конструкция „ръка-кормило“, позволявайки „мултимодално“ пътуване. e-Kick е на европейския пазар от ноември 2016 г.

Марката Peugeot получава награда Red Dot за продуктов дизайн за четвърти път. Новият SUV PEUGEOT 3008 следва стъпките на успешните автомобили Traveller (2016), 308 SW (2014) и RCZ (2010). С тази награда отличията за PEUGEOT 3008 SUV стават 37, включително престижната „Автомобил на годината“ за 2017 г. Наградата представлява първото престижно отличие за e-Kick.

Новият SUV PEUGEOT 3008 бе показан пред публика на 3 юли, а e-Kick участва в шоуто „Design on stage“ (Дизайнът на сцената) от 4 юли до 6 август в Музея за дизайна Red Dot в Есен, Германия. През април 39 международни експерти, дизайнери, архитекти и лектори избраха най-добрите постижения на годината измежду 5 500 проекта от 54 държави. Наградата Red Dot за продуктов дизайн е международна награда, връчвана всяка година от 1955 г. насам