Начало Автомобили Peugeot 408, лансиран в Москва

Peugeot 408, лансиран в Москва

336
0
408,Пежо

Тазгодишното издание на Moscow International Motor Show, в което ще се представят повече от 100 експоната, отваря врати от 31 август до 9 септември 2012, в условията на изключителен ръст на автомобилния пазар в Русия.

Peugeot ще покаже в Москва 24 серийни автомобила и прототипа, с които продължава своята офанзива на руския пазар. На салона ще се състои и националната премиера на 408, новият международен модел на марката. 

На своя щанд с площ 1 600 м², Peugeot представя новия 208, който ще се появи на руския пазар през 2013. Моделът, станал символ на прераждането на марката, вече постигна успехи в първите страни в Европа, където беше лансиран. Той доказва изключителното ноу-хау на Peugeot в категорията на малките автомобили и чрез новаторската си архитектура постига намаляване на теглото и на разхода, ергономичност и технологичност. 

3008 HYbrid4 и 508 RXH full hybride diesel са доказателства на технологичната и екологична преднина на марката и развитието й във високия клас. С обща мощност от 200 к.с., осигурена от двигателя 2,0 HDi FAP отпред и от електрически върху задния мост, моделите HYbrid4 успяват да предложат едновременно удоволствие от управлението, благодарение на 4 режима на движение (автоматичен, „нула емисии“, спорт и 4WD) и нисък разход на гориво. 

Руската публика ще има възможност да се запознае и с 508 и новия 4008, лансирани наскоро в страната, както и със на спортния прототип HX1, отличаващ се с изключителна аеродинамика и с двигател Hybrid4, използващ технологията „plug-in”.

 Звездата Peugeot на Московския автосалон безспорно ще бъде новият 408, чието производство започна в Калуга през април. Това е първият модел на марката, произведен изцяло в Русия. 

408 е в сърцето на най-важния за руския пазар сегмент – С, който привлича голяма част от активната средна класа в страната. Комбинирайки стил, комфорт, модерно оборудване, високо ниво на пътното поведение и сигурността, 408 е символ на модернизма и ефикасността на Peugeot в категорията на семейните модели.

С рекордна за сегмента дължина от 4,70 м, широчина 1,81 и междуосие 2,71, 408 отговаря на по-големите очаквания на клиентите на този клас на руския пазар. Той предлага отлично вътрешно пространство и голям обем на багажника (526 л).

Peugeot 408 е автомобил от ново поколение, който е проектиран съобразно климатичните особености и условията на експлоатация в Русия.

Сред новостите в проекта 408 Русия са :

– усилено и повдигнато окачване с екраниране под двигателя

– акумулатор и алтернатор с по-голяма мощност

– отопляеми седалки и много ефикасна система за отопление

– резервоар на стъкломиялната течност с по-голяма вместимост

– дюзи за отопление на долната част на предното стъкло

– дистанционно отваряне на багажника и на резервоара за гориво

408 ще се продава в Русия от 1 септември. За пълната му търговска година (2013), Peugeot Русия си поставя за цел да постигне дял от 10% в сегмента С триобемни модели и да заеме едно от първите 5 места в категорията. 

Peugeot 408 е първият конкретен резултат от стратегията за глобално развитие на марката : адаптиран за особеностите на пазарите с голям ръст, той бе лансиран първо в Китай (2010), след което в Латинска Америка (2011). Освен това, от юни 2012, 408 се асемблира и продава и в Малайзия.