Начало Автомобили Peugeot демонстрира своя преход към електричеството на Автосалон София 2019

Peugeot демонстрира своя преход към електричеството на Автосалон София 2019

2218
0
Peugeot, салон, изложение, автосалон
снимка: Peugeot

Peugeot демонстрира своя преход към електричеството на Автомобилен салон София 2019. Новият напълно електрически Peugeot е-208 e показан премиерно за България в рамките на изложението. Втората електрическа премиера идва на две колела – това е скутерът e-Ludix. Брандът показва на посетителите към визията си за бъдещето с електрически автомобил, електрически скутер и електрически велосипед.

Общо 7 автомобила са изложени на щанда на Peugeot в зала 4 на Интер Експо Център. Там са новият Peugeot 208 (в конвенционална и електрическа версия), Колата на годината в България – Peugeot 508 (в седан и комби версия), многофункционалният автомобил на годината Peugeot Rifter, носителят на над 65 международни награди Peugeot 3008 SUV и 7-местният SUV Peugeot 5008.

Новият Peugeot 208 се предлага с избор между три двигателя: 100% електрически, бензинов или дизелов. Това ново поколение на 208 се утвърждава чрез своя елегантен и отличителен дизайн. Моделът съдържа ново, безпрецедентно поколение на Peugeot i-Cockpit® с високо разположен, комбиниран инструментален 3D панел и редица системи в помощ на водача от по-високите сегменти.

Новият 208 е свръхсвързан благодарение на функцията Mirror Screen и свързаната TomTom® Traffic 3D навигация. Той е с най-новото поколение от системи в помощ на водача. Разполага и с новата система Drive Assist, която проправя пътя към полуавтономното шофиране.

Новият e-208 предлага стимулиращо удоволствие при шофиране благодарение на 100% електрически мотор. Агрегатът е с мощност 100 kW (136 к.с.) и 260 Nm въртящ момент (наличен от 0 км/ч) за незабавни реакции.

Носителят на наградата Кола на годината за 2019 г. в България – Peugeot 508 – е изложен на щанда на марката

Дързък дизайн с отличителен стил и технология за врати без рамки придават на автомобила специално присъствие и стойка. За пръв път в сегмента 508 демонстрира Система за нощно виждане (Night vision), която засича живи същества пред автомобила нощем или в условия на намалена видимост. Системата осигурява засичане в рамките на 200-250 м извън обхвата на предните фарове. След това извежда образа от инфрачервената камера централно на цифровия дисплей на нивото на очите на водача.

Комби версията на модела – новият 508 SW – пренаписва всички елементи на дизайна в силно конкурентния пазар на комби моделите от сегмент D. Дизайнът му е впечатляващ със снижения спортен силует на модела и вратите без рамки. Той представлява перфектно съчетание на спортна елегантност и практичност. Осигурявайки щедро пространство за пътниците и голям, леснодостъпен багажник.

Peugeot Rifter спечели наградата Многофункционален автомобил на годината 2019 в България. Той носи силна индивидуалност и приключенски дух. Заимствал e някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV света: голям клирънс, големи колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони. Предлага се в две дължини – с 5 и 7 места. Оборудван е с Peugeot i-Cockpit®.

Носител на над 65 международни награди от лансирането си до момента 3008 SUV е със спиращ дъха интериорен дизайн и носи въодушевяващо усещане при шофиране. Подкрепен е от арсенал от системи за помощ при шофиране и гама икономични двигатели.

5008 пък се вписва изцяло в концепцията на бранда за уникален SUV – модерен и впечатляващ автомобил със силен вдъхновяващ дизайн. С големите си колела, пътен просвет и широка следа той предлага на пътниците едно въображаемо бягство.

Френската марка е единственият производител, предлагащ глобална мобилност на 2, 3 или 4 колела

Щандът на марката представя най-новите електрически иновации на Peugeot Cycles и Peugeot Motocycles.

Електрическият скутер e-Ludix е още една премиера за България. Това е електрическата версия на най-продавания скутер на Peugeot Motocycles – Ludix. Той е с изпитано шаси и реализирани над 250 000 броя за последните 15 години. Скутерът използва електрически двигател Bosch с максимална мощност от 4 к.с. Батерията достига пълен заряд за 4 часа и автономност до 45 км, като позволява експресно зареждане до 80% за 3 часа. Има и и вариант за бързо зареждане за 2 часа. Самата батерия може да бъде вадена от скутера, което подпомага лесното му зареждане.

Специални условия и безплатна застраховка Автокаско за всички леки автомобили на склад ще съпътстват покупката на всеки автомобил Peugeot в рамките на Автомобилен салон София. По време на изложението на разположение за тест са 508 SW, 3008 и 5008, с които желаещите ще могат да изпробват и приложението MYPEUGEOT.