Начало Автомобили Peugeot Design Lab с уникална експозиция на изложението за дизайн в Милано

Peugeot Design Lab с уникална експозиция на изложението за дизайн в Милано

43
0
софа Onyx

Peugeot избра седмицата на дизайна в Милано, за да представи най-новото творение на Peugeot Design Lab – диванът Onyx.

Peugeot Design Lab съществува от 2010 г., но официално департаментът е представен чак в средата на 2012 г. Той е създаден, за да се използват натрупаните в продължение на повече от 200 години познания в областта на индустриалния дизайн и ноухауто от 125 години производство на автомобили в уникални и изключителни проекти. Понастоящем там работят 10 души, които обаче синтезират най-доброто от над 6000 инженери в PSA Group.

Диванът Onyx ще е в центъра на експозицията на Peugeot Design Lab в Милано. Той е вдъхновен от представените през 2012 г. супербайк, супертрайк и суперкар. Създаването му е отнело 70 дни, триметровият краен продукт е изработен ръчно от камък от изстинала вулканична лава, а сглобките и отделни елементи са карбонови. Цената му е 135 000 евро.

Автомобилът Onyx е с над 600 к.с., като задвижването му е хибридно. Грижата за околната среда е водеща тенденция сред автомобилните производители от години и Peugeot я продължават в изключителните проекти на Peugeot Design Lab.

Софата е в центъра на изложението на Peugeot Design Lab, но заедно с нея ще бъдат изложени още 7 предмета-скулптури – всеки от тях уникално творение. Сред тях са лампи, кресла, маси и т.н. Дизайнът при тях изследва нови територии – съчетаването на бетон с обсидиан, яспис и стомана, кварцов кристал с алуминий, скулптирано дърво и 3D принтиране. Цените им зависят от това какви материали ще изберат клиентите.

В Милано правим връзката между концепцията за суперавтомобил Onyx и дивана със същото име – коментира стиловият директор на Peugeot Жил Видал. – Контрастът на материалите има силно послание, което се повтаря и в начина на използването им и изработката.

Шефът на Peugeot Design Lab Катал Луган разказа, че проектът е стартирал през май 2013 г. – от надраскан на лист хартия скеч:

Диванът Onyx е илюстрация на една нова концепция, която възнамеряваме да изследваме: създаването на уникални мебели, направени да пасват на личността и характера на конкретния клиент. Творенията ни обаче ще следват една обща тема – обединение на високотехнологични и природни материали. В свят, в който хората се уморяват от всичко безкрайно бързо, ние ще предлагаме мебели, които ще са напълно съвременни, но с уважение и поклон към природата и уменията на старите майстори.