Начало Автомобили PEUGEOT E-3008 отличен с наградата „Red Dot“

PEUGEOT E-3008 отличен с наградата „Red Dot“

3939
0
Peugeot e-3008

Със своята новаторска визия и динамичен фастбек дизайн, новият PEUGEOT E-3008 спечели престижната награда Red Dot за 2024 г. в категорията “Продуктов дизайн”. Това отличие подчертава ангажимента на марката към естетика и функционалност и продължава традицията на иновации, заложена с предшественика PEUGEOT 3008, носител на същата награда през 2017 г.

Матиас Хосан, директор дизайн в PEUGEOT, изрази своята радост от признанието: “Тази награда е доказателство за креативността и усилията на нашия екип. Преоткриването на PEUGEOT 3008 и неговата трансформация в E-3008 с фастбек силует е стъпка към модернизация и оптимизация на ефективността.”

Новият модел се откроява със своята “плаваща” задна част, нова предна част с Pixel LED фарове и избор от висококачествени материали и цветове, включително новият Obsession Blue. Компактните размери на автомобила не правят компромис с пространството за пътници и багаж, като предлага един от най-просторните интериори в категорията на изцяло електрическите SUV C-сегмент.

PEUGEOT E-3008 също така въвежда новия PEUGEOT Panorama i-Cockpit® с 21-инчов HD извит панорамен дисплей, който интегрира цифровия инструментален панел и големия централен сензорен екран, допълнен от персонализируемо LED амбиентно осветление.

През 2024 г., продукти от 60 държави бяха оценени в 51 категории от международно жури на Red Dot. Наградите се присъждат въз основа на качествата на добрия дизайн, като се вземат предвид социално-културния произход, професионалния фокус и експертния опит в дизайна.

За повече информация относно наградата Red Dot, посетете официалния сайт: Red Dot.