Начало Автомобили Peugeot лансира 2008, концепцията EXALT и специална серия Roland Garros в Пекин

Peugeot лансира 2008, концепцията EXALT и специална серия Roland Garros в Пекин

36
0
Peugeot

Peugeot ще лансира модела си 2008, концепцията EXALT и ще покаже специална серия Roland Garros по време на автомобилния салон в Пекин.

Салонът отваря врати на фона на безпрецедентно търговско постижение в Китай за френската марка. През първото тримесечие на 2014 г. компанията има продажби от над 85 000 автомобила. Това представлява ръст от 18,6% спрямо първото тримесечие на 2013 г., като общият пазарен ръст е 13,3% за същия период. С това Peugeot постигна нов исторически рекорд по продажби в Китай.

Градският кросоувър 2008 на Peugeot, лансиран в Европа през пролетта на 2013 г., бе много добре приет от клиентите с над 130 000 поръчки за по-малко от година. Търговската цел по отношение на този модел в глобален план е 221 000 продажби в рамките на 2015 г.

Пряко вдъхновен от концепта ONYX, концептуалният Peugeot EXALT пък постига обединение на различия за един напълно оригинален резултат. Неговите характеристики включват традиционни и технологични материали, както и ноу-хау от френската и китайска култури.

В чест на френското автомобилостроене от 20- и 30-те години на миналия век, чистата му стоманена каросерия е ръчно оформена от майстор тенекеджия. Автомобилът представлява ясен контраст: разделяща чистата стомана от иновативния материал, Shark Skin, който е червен и който покрива цялата задна част на автомобила. Интериорът на този изключителен хечбек с четири врати и четири индивидуални места, предлага традиционния китайски дърводелски занаят, изключително поле за изразяване. В съответствие с това, абаносът Macassar, избран за областта в Азия, където расте, и неговите топли цветове, които покриват горната част на панелите на вратите, бяха изработени от двама китайски майстори. Агенцията PINWU Design Trio създаде мотив, комбиниращ лъв с бамбукови листа и стебла. Китайски занаятчия го извая с помощта на традиционна техника за създаване на плат и хартия.

Peugeot EXALT е оборудван с plug-in HYbrid4 задвижващ тракт със сумарна мощност от 340 к.с., които идват от 1,6-литров THP двигател с 270 к.с., свързан с 6-степенна автоматична скоростна кутия и електрически мотор с 50 kW мощност върху задната ос като така автомобилът предлага задвижване на четирите колела.

Извличайки максимума от силно разпознаваемото в Китай Открито първенство на Франция по тенис – Roland Garros – и високо оценявания френски шик, който го съпровожда, за трета поредна година Peugeot представя три специални версии: 3008, 508 и 308 CC Roland Garros.

Tази високо оборудвана специална серия ще бъде подкрепена от двойното въздействие на 30-ата годишнина от партньорството на PEUGEOT с тенис турнира Roland Garros и подписването по-рано тази година на партньорски договор с Новак Джокович, световният №2 и тенис икона, много добре позната в Китай.

Няколко месеца след първото му представяне по време на автомобилния салон във Франкфурт през миналата година, RCZ R, супер-спортната версия на спортното купе RCZ, емблематично за дизайнерското и технологично ноу-хау на марката, ще бъде видяно и от китайската публика.