Начало Автомобили Peugeot на световното автомобилно изложение в Женева

Peugeot на световното автомобилно изложение в Женева

80
0
Peugeot 2008

Peugeot ще направи световна премиера на своя 2008 – градски кросоувър за новото поколение – по време на световното автомобилно изложение в Женева в началото на март. Той ще е в центъра на експозицията на марката.

2008 е със съвременен дизайн, практичен, гъвкав и с изключителни възможности, за да отговори на максимално много желание на потребителите по цял свят. Той е част от продължаващата стратегия на марката да развива кросоувър гамата си и да привлича нови клиенти. С тази цел Peugeot са създали един наистина глобален модел.

Това е първата кола, която е проектирана и развита като проект, провеждан едновременно в базите в Европа, Китай и Латинска Америка. В нея са въплътени опитът и експертизата, придобити от две всепризнати возила на Peugeot: 3008 и 208, а резултатът е иновативен автомобил за В-сегмента.

Новият модел е за млади хора, живеещи и обичащи градската среда, които обаче бягат от урбанизацията при всеки удобен случай. Двигателите са последно поколение Peugeot с изключително ниски емисии вредни газове.

Друг експонат, заслужаващ внимание на щанда на френския автомобилен производител, ще е Peugeot 2008 HYbrid Air. От компанията определят създаването му като следствие от една много проста цел: значително намаляване разхода на гориво и емисии въглероден двуокис чрез достъпна технология, която да се използва в В и С сегментите. Резулатът е HYbrid Air, демонстрирана в напълно новото 2008.

Концепцията 208 HYbrid FE пък е създадена, за да илюстрира една от възможните посоки на развитие за двигателите на Peugeot. Присъствието й в Женева също е световен дебют. Супермалкият автомобил е с цял куп технически иновации и подобрения, оптимизирана аеродинамика, намаление на теглото с 200 кг и т.н. Резултатът е автомобил с едва 49 г/км CO2 – два пъти по-ниска стойност от вече много ефективния Peugeot 208 1 л Vti. От това не са пострадали динамичните характеристики – ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 8 секунди.

Перлите в гамата на 208 – 208 XY и 208 Gti – също ще блестят в Женева. И двете коли са със силен, отличителен характер, забележителен екстериор, преработен интериор с нови материали и цветове. Скулптирани, атлетични и елегантни едновременно, те показват как стилът на Peugeot може да кара хората на обръщат глави след преминаваща кола.

На щанда на марката ще може да се види и 208 Т16 – демонстрация на спортните възможности на Peugeot. В Женева ще бъде поставено началото на нова глава в моторспорт историята на марката – 208 Т16 е напълно готов състезателен автомобил, отговарящ на последните R5 правила. Целта му е да замести 207 Супер 2000 и в момента трупа километри на тренировки, за да се превърне в толкова силна кола, колкото и предшественика си.

Сред забележителните експонати ще са също така RCZ R – най-мощният сериен модел на бранда – и вдъхновяващия суперавтомобил Onyx.