Начало Автомобили Peugeot обновява 208 и е-208

Peugeot обновява 208 и е-208

229
0
Peugeot 208

Peugeot обновява 208, градски автомобили които вече девет поколения се радват на непрекъснат успех. От лансираното в края на 2019 г. последно поколение са произведени близо  1 000 000 бройки. През 2021 г. и 2022 г.. стана най-продаваният електрически автомобил в Европа в сегмент „B“

Новият PEUGEOT E-208 ще бъде пуснат в продажба през ноември 2023 г. Гамата ще се основава на три версии – ALLURE, ACTIVE, GT – и шест задвижвания, включително новия изцяло електрически мотор със 115 kW/156 к.с., предлагащ пробег от 400 км (WLTP комбиниран цикъл в процес на одобрение), както и новия HYBRID 100 и HYBRID 136.

ALLURE: привличащ вниманието, атлетичен дизайн, който е още по-неустоим

Актуализирането на икона никога не е лесно. Предизвикателството пред дизайнерите на PEUGEOT беше как да актуализират 208, като същевременно съхранят отличителната, неустоима привлекателност, която го доведе до успеха.

 • Ефектен акцент с новия подпис на PEUGEOT отпред

 Първоначално представен в 9X8 Hypercar, новите 508 и 508 SW, след това  и в новия 2008, новият светлинен подпис на PEUGEOT сега краси и новия E-208. Три броя дълги вертикални нокти са отличителен елемент от този подпис и са интегрирани в лъскавите черни елементи на бронята. Те са изместени към външния ръб на автомобила и помагат на 208 да изглежда оше по-солиден и широк. При GT версиите поразителният ефект на трите светлинни се допълва от изцяло LED фаровете с три независими оптични модула.

Новият 208 е с изцяло нова предна част с новото лого на марката в центъра. Решетката включва елементи в цвета на каросерията, и се слива с бронята. Този дизайн отразява електрифицирането на гамата и придава на новия E-208 по-уравновесен облик.

• Преработен подпис на задните светлини

Новият E-208 преоткрива емблематичния за марката заден светлинен подпис, състоящ се от три разположени един до друг червени нокти. Новият модел остава верен на идеята, но те вече са хоризонтални. Три елегантни линии от светодиоди в черната лента около капака на багажника придават на автомобила по-впечатляващ изглед отзад и визуално правят автомобила да изглежда по-широк. При версията GT, светлините за заден ход и мигачите също са LED.

• Впечатляващи нови цветове

Противопоставяйки се на конвенционалното, новият E-208 изглежда по-добре от всякога в новото жълто Agueda. Друг нов цвят за 208 е Selenium Grey, елегантен и дискретен, за да подчертае модерността. Новият 208 се предлага в седем цвята на купето: Agueda Yellow, Selenium Grey, Artense Grey, Perla Black, Banquise White, Elixir Red и Vertigo Blue. Всички нови модели 208 разполагат с огледала за обратно виждане, в черен лак, независимо от избрания цвят, а версията GT се предлага стандартно с черни лъскави арки на колелата и черен покрив, като опция.

 • Нови дизайн на колелата

Новите колела са един от ключовите елементи в дизайна на новия PEUGEOT E-208, като се предлагат 16-инчови (NOMA диамантено изрязани двуцветни джанти) или 17-инчови (YANAKA диамантено изрязани двуцветни джанти с вложки). Всички алуминиеви джанти разполагат с централна част, щампована с логото на PEUGEOT и скрити гайките на колелата.

 • Нова идентичност на марката PEUGEOT

Предните, страничните и задните надписи с името на новия 208 са в нов цвят Basalt Grey. Отзад емблемата PEUGEOT вече стои самостоятелно по цялата ширина на капака на багажника. E-208 получава емблема „E“ в синьо и бяло.

• Елегантни нови материали

Вътрешната привлекателност на новия 208 е подобрена с нова тапицерия на седалките, от алкантара с шевове в зелено (предлага се като опция за версията GT). В GT версията облицовката на арматурното табло и подлакътниците също са с елегантни шевове в зелено.

EMOTION: удоволствие от шофирането, осигурено от по-технологичния PEUGEOT i-Cockpit®.

Именно с първото поколение на 208, PEUGEOT представи своя емблематичен i-Cockpit®. Днес той е още по-технологичен, свързан и ергономичен и остава в основата на удоволствието от шофирането в новия PEUGEOT E-208.

• Нов дизайн на цифровия инструментален панел

Инструменталното табло е идеално разположено на нивото на очите на водача и разполага с цифров дисплей при версиите ALLURE и GT. Неговият 10-инчов цифров екран има нов дизайн, а при версията GT, стандартен 3D дисплей. Водачите могат да персонализират цвета на дисплея, както и оформлението и представянето на информацията според предпочитанията си. Във версията ACTIVE новият 208 е запазил аналоговия инструментален панел с 3,5″ цветен екран.

 • Голям 10-инчов централен сензорен екран за всички нови модели 208

Големият централен 10-инчов сензорен екран е стандартен за всички нови 208, вместо предишния  7-инчов. Интуитивният интерфейс улеснява управлението на последното поколение PEUGEOT i-Connect и PEUGEOT i-Connect Advanced.

При новите 208 ALLURE и GT централният екран разполага с HD технология. При всички версии пиано клавишите все още са под централния екран за бърз достъп до ключови функции.

• Компактният волан,

В сърцето на PEUGEOT i-Cockpit®, компактният волан допринася за удоволствието от шофирането, предлагащ несравнима пъргавина и прецизност.  Сега той носи новата емблема PEUGEOT и съдържа контролите за мултимедийната система (аудио, телефон), както и контрол на звук и глас.

 • Динамично амбиентно осветление при версиите GT

Осем различни цвята, някои от които съвсем нови, са достъпни за потребителите на новия 208 GT. Различните цветове сега се координират с тези на централния сензорен екран и с избрания режим на шофиране.

• Модернизирано управление на ръчната скоростна кутия

Новият 208, оборудван с шестстепенна ръчна скоростна кутия, има нов лост за смяна на предавките за подобрена ергономичност. Версиите с автоматична скоростна кутия са запазили елегантния, практичен и дискретен селектор, представен през пролетта на 2022 г.

EXCELLENCE: електрифициране и свързаност на ново ниво

Новият E-208 прави голяма крачка напред по отношение на електрификацията и свързаността. Новото му 100% електрическо задвижване с пробег от 400 км и новите му хибридни задвижвания предоставят нови възможности.

 • Новият E-208 предлага още повече: пробег от 400 км

Новият E-208 предлага изцяло електрически двигател със 115kW/156bhp, комбиниран с батерия от 51kWh, осигуряващ пробег от 400 км (комбиниран WLTP цикъл). Предлагат се два типа вградени зарядни устройства, които да отговарят на всички приложения и решения за зареждане: като стандарт, еднофазно зарядно устройство от 7,4kW и като опция, трифазно зарядно устройство от 11kW.Приблизителните времена за презареждане от 20% до 80% са по-малко от 25 минути от бързо зарядно устройство (100kW), 4 часа 40 минути от Wallbox (7,4 kW) и 11 часа 10 минути от усилен контакт (3,2kW).

• Нови хибридни задвижвания

За клиентите, които искат да вкусят електрификацията, новото 208 предлага две нови 48V HYBRID задвижващи системи, включващи последно поколение бензинов двигател PureTech със 100 к.с. или 136 к.с., комбиниран с електрифицирана 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител e-DCS6, която включва електрически двигател. Благодарение на батерията, която се зарежда по време на шофиране, тази технология предлага допълнителен въртящ момент при ниски обороти и до 15% по-нисък разход на гориво. При градско шофиране новите 208 HYBRID 100 и HYBRID 136 могат да работят повече от 50% от времето в 100% електрически режим с нулеви емисии.

 • Гамата от двигатели

За клиентите, които търсят най-достъпните бензинови версии, новата гама 208 предлага два икономични и ефективни двигателя:

PureTech 75: 3-цилиндров 1.2 бензинов двигател с мощност 75 к.с., оборудван със система Stop & Start, комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия.

PureTech 100: 3-цилиндров 1.2 бензинов двигател с мощност 100 к.с., оборудван със система Stop & Start, комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия.

• Последно поколение свързани информационни системи PEUGEOT

Новият 208 вече се предлага със системата PEUGEOT i-Connect като стандарт, а всички версии могат да бъдат оборудвани със системата PEUGEOT i-Connect Advanced като опция.

И двете се управляват чрез централния 10-инчов сензорен екран с висока разделителна способност, който може лесно да се персонализира, с множество прозорци с уиджети или преки пътища, много лесен за използване и отзивчив като смартфон. Лесно е да се върнете на главната страница по всяко време, като натиснете клавиша „Начало“ в долната част на екрана. В горната част на екрана постоянен банер показва информация за външната температура и климатика, позицията в страниците, данни за свързаност, известия и час. Системата PEUGEOT i-Connect предлага пълна свързаност благодарение на безжичната функция за (Apple CarPlay/Android Auto), а изживяването е пълно с PEUGEOT i-Connect Advanced, включващ високопроизводителна свързана навигация TomTom. Системните актуализации се извършват безжично.

• Повече USB портове

Новите версии 208 ALLURE и GT вече се предлагат с 3 USB-C порта като стандарт (два отпред, един отзад) и USB-A порт (отзад).

 • По-мощно индукционно зарядно за смартфони

Новият 208 в оборудване ALLURE може да бъде оборудван с допълнително 15W индукционно зарядно устройство за смартфон (в сравнение с 5W преди). То е стандартно за версията GT.

 •  Камери за паркиране с висока разделителна способност

Новите предни и задни камери за помощ при паркиране на новия PEUGEOT 208 вече предлагат изображение с висока разделителна способност. В зависимост от версията, новата предна камера с висока разделителна способност (съчетана с наблюдение на мъртвите зони) вече се предлага и във вариант, осигуряващ 360° изглед около автомобила.

 • Изчерпателна гама от помощни средства за шофиране

В допълнение към новите камери за помощ при паркиране с висока разделителна способност, новият 208 предлага множество функции, за да направи шофирането по-безопасно и лесно:

 – Адаптивен круиз контрол с функция Stop and Go и регулируема настройка на разстоянието между автомобилите.

– Автоматично аварийно спиране с предупреждение за сблъсък: разпознава пешеходци и велосипедисти, денем или нощем, от 7 км/ч до 140 км/ч.

– Разширено разпознаване на пътни знаци: знак стоп, еднопосочно движение, забранено изпреварване, край на забранено изпреварване, в допълнение към обичайните предупреждения, свързани със скоростта.

– Активно предупреждение за напускане на лентата с корекция на лентата.

– Предупреждение за вниманието на водача, което открива спад на вниманието при дълги периоди на шофиране и при скорости над 65 км/ч, чрез анализиране на микродвиженията на волана.

– Мониторинг на мъртвите зони.

Батерията на новия PEUGEOT E-208 е с гаранция 8 години или 160 000 км.
• Лесен избор

За да улесни клиентите, гамата на новия 208 е сведена до три версии: ACTIVE, ALLURE и GT, чиито основни стандартни характеристики са:

₋ ACTIVE: нов светлинен подпис с 3 вертикални светодиода отпред и 3 хоризонтални светодиода отзад, климатик, електрически предни и задни прозорци, електрически огледала, PEUGEOT i-Cockpit® с 10-инчов централен сензорен екран, USB- C порт отпред.

₋ ALLURE: ACTIVE + 16-инчови алуминиеви джанти „NOMA“, решетка в цвета на каросерията, помощ при паркиране отпред и отзад, електрически сгъваеми огледала, PEUGEOT i-Cockpit® с 10-инчов цифров инструментален панел и 10-инчов висок- централен сензорен екран с дефиниция, инфоразвлекателна система PEUGEOT i-Connect® с пълна свързаност със смартфон, 2 USB-C портове отпред, 1 USB-C порт и 1 USB-A порт отзад

₋ GT: ALLURE + Full LED предни фарове, камера за паркиране с висока разделителна способност, безключов достъп и стартиране, персонализирано амбиентно осветление, 10-инчов цифров инструментален панел с 3D дисплей, електрически сгъваеми огледала на вратите с осветление, черни гланцови арки на калниците, GT надписи.

 • Идеалният размер

Новият PEUGEOT E-208 все още има същите компактни външни размери: 4,055 м дължина, 1,745 м ширина (без огледалата), 1,43 м височина. Обемът на багажника остава непроменен – 309 литра.